Ble satt i matt etter tre (!) trekk i OL - dette skylder hun på

Lagkaptein forklarer Togo-tabben.

 ER DET MULIG?  Dronningen går fra d1 til h5 og setter sjakk matt i tredje trekk. Det finnes ingen mulighet for svart å forsvare kongen. Skjermdump via Chessbomb
ER DET MULIG? Dronningen går fra d1 til h5 og setter sjakk matt i tredje trekk. Det finnes ingen mulighet for svart å forsvare kongen. Skjermdump via ChessbombVis mer

(Dagbladet): I går fikk sjakkfans over hele verden se det utrolige: Akua Kosife Esse fra Togo tapte på tre trekk mot Rhoda Masiyazi fra Zimbabwe.

-  Hvordan er dette mulig? Dette er ikke et sjakkparti dette, vel? Hva i all verden har skjedd? Det ser mer ut som en oppgave som hører hjemme i Sjakkbladet for barn, sier Dagbladets sjakkekspert Einar Gausel da han ble konfrontert med partiet.

TV2 snakket i dag med Togos lagkaptein for å få en forklaring på hvorfor det «umulige» skjedde.

- Hun sa til meg at hun var så opprømt over alle inntrykkene hun fikk i mesterskapet, og at hun dessuten hadde hodepine. Det er hennes første store turnering, sier han til TV2.

Lagkapteinen forteller at Esse rett og slett ikke greide å holde fokuset:

- Alle inntrykkene gjorde at hun ikke klarte å følge med på brettet eller hvilken brikke hun flyttet. Hun flyttet g5 da hun hadde tenkt å spille e5, sier lagkapteinen til TV2.

Enden på visen ble et pinlig tap.