- Ble satt ut

Kåre Ingebrigtsen (54) fikk telefon fra APOEL Nikosia seint på julaften. - Du får ikke mye tid til å tenke, sier treneren, som trolig blir gjenforent med Erik Hoftun (50) på Kypros.

NY JOBB: Kåre Ingebrigtsen er ny toppmann i APOEL Nikosia på Kypros. Foto: NTB scanpix
NY JOBB: Kåre Ingebrigtsen er ny toppmann i APOEL Nikosia på Kypros. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MANCHESTER (Dagbladet): For ei uke siden var han trener i den belgiske klubben Oostende. Så - på selveste julaften - fikk Kåre Ingebrigtsen en telefon fra Kypros. Spørsmålet var om han kunne tenke seg trenerjobben i APOEL Nikosia.

- Jeg forsto at jeg sto øverst på lista. Etter dette gikk det fort. Planen var å reise hjem til Norge med familien 28. desember. Men mens de dro hjem, dro jeg til Kypros, forteller Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Jeg ble litt satt ut, sier han om telefonen.

- Du får nesten ikke betenkningstid. Du får tilbudet og må svare i løpet av kort tid. Det ble en julaften med familieråd. Fruen og familien var fantastisk nok til å la meg gjøre dette. Jeg må være snill resten av livet hvis jeg skal beholde henne, sier 54-åringen.

Den tidligere treneren og spilleren i Rosenborg har skrevet under på en kontrakt fram til mai 2021. Han blir kastet uti det umiddelbart.

APOEL Nikosia ligger på femteplass i serien, ti poeng bak serieleder Omonia Nikosia, som trenes av Henning Berg. Første seriekamp etter nyttår er 5. januar, mot Enosis Neon Paralimniou.

- Det blir åtte kamper i januar. I januar og februar blir det 16 kamper med Europa League. Det blir mange kamper og lite trening, forteller Ingebrigtsen.

Fokuset blir å stramme opp offensivt og defensivt. Og det er ingen tvil om at han har kommet til en klubb med høye ambisjoner. Laget møter Basel i 16.-delsfinalen i Europa League 20. februar.

- Jeg trenger ikke å bo på hotell i tre dager for å forstå hva som er ambisjonene her. Det er bare å se på pokalene rundt seg. Det forventes at vi skal vinne serien og spille i Europa.

Totalt har laget vunnet ligaen 28 ganger og cupen 21 ganger.

Før trønderen var det den ikke ukjente tyskeren Thomas Doll som ledet APOEL.

Ingebrigtsen har tidligere vært klar på at han ønsker å jobbe sammen med sin assistent i Rosenborg, Erik Hoftun, igjen. Overfor Dagbladet bekrefter han at Hoftun har fått en forespørsel om å komme til Kypros.

- Vi prøver å få det til. Så får vi se om det er mulig å løse.

KAN GJENFORENES: Kåre Ingebrigtsen vil ha med seg Erik Hoftun til Kypros. De to trente Rosenborg med suksess fra 2014 til 2018. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KAN GJENFORENES: Kåre Ingebrigtsen vil ha med seg Erik Hoftun til Kypros. De to trente Rosenborg med suksess fra 2014 til 2018. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

De to hadde betydelig suksess i Rosenborg fra 2014 til 2018. Så fikk de sparken. Det ble rettssak og forlik. I mars ble det kjent at Trondheim Spektrum hadde ansatt Hoftun som salgs- og arrangementssjef. Men nå kan det bli fotball på fulltid igjen.

Ingebrigtsen har bare godt å si om sin tidligere arbeidsgiver Oostende.

- En fantastisk klubb med fantastiske folk, sier han. Laget ligger som nummer 14 av 16 lag, og kommer trolig til å redde plassen. Dette var også oppdraget til Ingebrigtsen: Å redde plassen.

Utfordringene har vært mange. Spesielt de økonomiske, og spørsmålet var lenge om klubben vil få fornyet lisensen.

HARDT UT: Rosenborgs Pål André Helland går hardt ut mot egen klubb etter søndagens kamp mot Bodø/Glimt. - Hver en jævel må gå i seg selv, sa han til Eurosports reporter. Hør hele tordentalen her. Video med tillatelse: Eurosport Norge Vis mer

At Ingebrigtsen ville gi seg, ble annonsert under 5-0-tapet for Charleroi 27. desember.

«Kåre Ingebrigtsen trener Oostende for siste gang. På hans egen forespørsel har vi kommet til enighet om å la ham dra til kypriotiske Nikosia», skrev klubben på Twitter noen minutter ut i den andre omgangen.

- Jeg fikk ikke med meg dette før etterpå. Det var en forunderlig timing på det. Jeg vet heller ikke hvorfor det ble gjort sånn. Men det er ikke så nøye i ettertid, sier han.

Treneren tar med seg familien til Kypros også. Nå starter et nytt eventyr for mannen som håvet inn titler for Rosenborg i fire år.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer