KLESKODE: Kinesiske Yibing Wu under årets Wimbledon-turnering, for anledningen kledd hvitt. Foto: John Walton / PA Wire
KLESKODE: Kinesiske Yibing Wu under årets Wimbledon-turnering, for anledningen kledd hvitt. Foto: John Walton / PA WireVis mer

Tennis, Wimbledon 2017:

Ble sendt i garderoben, grunnen: svarte underbukser

Det var ikke bare strålende tennis som var i fokus under den niende dagen av Wimbledon.

(Dagbladet): Ungarske Zsombor Piros og kinesiske Yibing Wu spilte i går den første runden av juniorenes doubleturnering i Wimbledon.

Det hele startet på en noe absurd måte. Hvorfor? Guttene hadde på seg svarte underbukser.

Det er engelske The Independent som i dag formidlet hendelsen som tok plass på en av Wimbledons gressmatter.

All England Club

Wimbledon-turneringen arrangeres av den engelske tennisforbundet i samarbeid med All England Lawn Tennis and Croquet Club, forkortet til All England Club.

Og det er altså denne klubben som ikke så lyst på guttenes valg av klær i dag. Det har seg nemlig slik at kleskoden i Wimbledon er veldig streng.

ÆRVERDIG: Wimbledon er den eneste major turneringen som spilles på gress. Foto: Ella Ling/BPI/REX/Shutterstock
ÆRVERDIG: Wimbledon er den eneste major turneringen som spilles på gress. Foto: Ella Ling/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

På turneringens hjemmeside blant informasjon om anleggene som blir brukt og kakeringen fiffen kan nyte godt av, finner vi også reglene for hvordan en tennisspiller i Wimbledon skal kle seg.

Punkt nummer en sier at «utøvere må kle seg i passende tennistøy, som er nesten fullstendig hvitt.»

Videre står det at fargene «off white» og «krem» ikke regnes som hvitt. Skal utøverne ha en kant, enten rundt kragen på trøya eller ermene, kan denne ikke være bredere enn 1 centimeter.

Sendt i garderoben

Det er altså disse reglene guttene brøt. For selv om de hadde på seg hvite shorts og hvite trøyer, var underbuksene i feil farge.

Det svarte stoffet kunne sees igjennom shortsen og kampen ble derfor stoppet. Guttene ble sendt i garderoben for å bytte.

I et brev til spillerne sendt ut av dommer Andrew Jarret før turneringen, gjengitt av The Independent, sto det at «Undertøy som enten er eller kan være synlige under spillet (inkludert på grunn av svette) må også være helt hvite og ikke inneholde mer enn 1 cm farget kant»

Heldigvis for de hadde arrangøren liggende hvite underbukser, og etter en kjapp skiftepause kunne spillet fortsette.

Tross klesbytte og stopp i kampen, vant Yibing Wu og Zsombor Piros med strake sett.

Lillesøster Williams

Det er ikke første gang den strenge kleskoden til All England Club har kommet i fokus under gressturneringen.

Vi skal ikke lenger tilbake en den første uka av turneringen, hvor Venus Williams, som for øvrig er klar for finalen av årets Wimbledon, ble bedt om å skifte fra en rosa-BH under en regnpause i kampen mot Elise Mertens.

Ifølge Wimbledon selv, baserer de strenge reglene seg på tradisjon, men også at spillerne skal utmerke seg gjennom godt spill, og ikke overdådige bekledninger.