Ble sett på som et av Englands største talenter. Taklet ikke presset: - Jeg var en fiasko

George Green (22) var i Viking i noen måneder, før kontrakten hans ble sagt opp med umiddelbar virkning.

SPILTE I NORGE: George Green i aksjon mot Sarpsborg 08. Engelskmannen ble sett på som et av de største talentene i England som 15-åring. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
SPILTE I NORGE: George Green i aksjon mot Sarpsborg 08. Engelskmannen ble sett på som et av de største talentene i England som 15-åring. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i sommer gikk det rykter om at et 14 år gammelt talent skulle skifte fra en Premier League-klubb til en annen.

En supporter av kjøpende klubb var raskt ute på Twitter med å påpeke at guttungen hadde forbindelser til en «kriminell ungdomsgjeng».

«Han er som en ny George Green», var den hardtslående konklusjonen.

Det er ikke noe som tyder på at den tidligere Everton-spilleren var involvert i noen kriminelle aktiviteter, men likevel: Her ble han brukt som eksempel på en ungdom som var dømt til å mislykkes. Hovedpersonen fikk også med seg denne meldingen.

- Jeg bryr meg ikke om at noen vil bruke meg som eksempel, sier han til FourFourTwo.

- Fordi eksempelet viser at jeg er en fiasko. Det er fakta. Jeg var en fiasko. Everton investerte mye penger i meg og jeg sviktet, sier Green.

Det var i oktober 2011, da Green var 15 år gammel, at Everton signerte midtbanespilleren fra Bradford for en sum som kunne økt til to millioner pund. Han ble gitt en signeringsbonus på 45 000 pund - penger som raskt ble brukt opp - og rundt 2000 pund i ukelønn.

Den lokale pressen løftet ham fram som den neste store, og det hjalp heller ikke at han ble sammenliknet med en ung Paul Gascoigne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer