Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble siktet for kampfiksing - så fikk han proffkontrakt med Follo

- Jeg ser det er et paradoks, sier styrelederen.

SKREV PROFFKONTRAKT MED SIKTET SPILLER: Styreleder Ole Bjørn Fausa sier de hadde en muntlig avtale med spilleren. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
SKREV PROFFKONTRAKT MED SIKTET SPILLER: Styreleder Ole Bjørn Fausa sier de hadde en muntlig avtale med spilleren. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

SKI (Dagbladet): 8. juli slo Norges Fotballforbund alarm. De hadde mottatt informasjon som tydet på at kampfiksing var blitt en del av den norske uskyldige fotballhverdagen. Drøye uka seinere aksjonerte politiet mot fire fotballspillere. En spiller på Asker og tre spillere på Follo ble siktet for heleri.

Lørdag var nettopp Asker på besøk på Ski stadion i toppoppgjøret i 2. divisjon mellom Follo og Asker.

- Skulle vært på banen På sidelinja sto en av de siktede Follo-spillerne. Sammen med kompisen fulgte han oppgjøret fra sidelinja. Ingen av de siktede har så langt uttalt seg om saken til norsk presse. Men overfor Dagbladet snakker han ut for aller første gang.

- Det er bare trist, fastslår den siktede.

Og utdyper:

 - Det er veldig kjedelig at jeg må stå her, mens laget mitt spiller så viktige kamper. Jeg skulle gjerne vært på banen, sier den siktede Follo-spilleren til Dagbladet.

Begge klubbene har i samråd med Norges Fotballforbund bestemt at de siktede ikke skal spille kamper så lenge siktelsen opprettholdes.

Fikk ny kontrakt Dagbladet vet at en av de siktede Follo-spillerne skrev under på en proffkontrakt etter at han formelt ble siktet av politiet.
Avtalen ble undertegnet 01.08.2012 og strekker seg til 31.12.2012.

 Styreleder Ole Bjørn Fausa i Follo synes ikke det er etisk problematisk.

- Vi hadde en muntlig avtale med spilleren før kampfiksingssaken startet, at han skulle få proffkontrakt med oss i august. Vi står ved det vi har lovet og han er ikke dømt for noe som helst, sier Fausa.

Og fastslår:

- Jeg ser det er et lite paradoks. Men vi hadde ikke skrevet kontrakt hvis vi ikke hadde lovet det, sier styrelederen.

Generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbud mener det står respekt i måten Follo har inngått avtalen med den siktede Follo-spilleren. Han ser ingen problematikk med dette.

- Jeg synes Follo har opptrådt usedvanlig profesjonelt. De har lovet dette for spilleren og gjør det rette. Vi må ikke glemme at ingen er kjent skyldig i denne saken.

•NFF venter info fra politiet i månedsskiftet oktober/november. Da vil saken enten bli henlagt eller det vil bli tatt ut tiltale på de siktede.

FØLGER MED: Den siktede Follo-spilleren (t.h.) var lørdag sammen en kompis på Ski stadion der han så laget sitt slå Asker 3-1 i toppoppgjøret i 2.-divisjon,  avdeling 4. Foto: Jon Andre Sæther
FØLGER MED: Den siktede Follo-spilleren (t.h.) var lørdag sammen en kompis på Ski stadion der han så laget sitt slå Asker 3-1 i toppoppgjøret i 2.-divisjon, avdeling 4. Foto: Jon Andre Sæther Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media