THOSE WERE THE DAYS: Liverpools Michael Owen, Steven Gerrard og Robbie Fowler kom alle til førstelaget via klubbens junioravdeling. Egenproduserte spillere har blitt sjeldnere på Anfield de siste sesongene. Her fra FA-cupfinalen i 2001.  Foto: REUTERS
THOSE WERE THE DAYS: Liverpools Michael Owen, Steven Gerrard og Robbie Fowler kom alle til førstelaget via klubbens junioravdeling. Egenproduserte spillere har blitt sjeldnere på Anfield de siste sesongene. Her fra FA-cupfinalen i 2001. Foto: REUTERSVis mer

Ble sjokkert over nivået på Liverpool-talentene

- Uakseptabelt, sier tidligere Barca-trener.

||| (Dagbladet): Etter gårsdagens Europaliga-exit mot Atletico Madrid sluttet Liverpool-manager Rafael Benitez seg til stjernespillerne Fernando Torres og Steven Gerrards ønske om fem nye klassespillere foran neste sesong.

Og kan hende må visakortet gå varmt til sommeren for det er lite trolig at nye talenter gode nok for Anfield kommer opp fra akademiet i Kirkby med det første.

- Virkeligheten vi fant her var uakseptabel. Vi jobber hardt og om to år har vi kanskje fått frem spillere gode nok for førstelaget. Det skjer ikke over natten, sier Rodolfo Borrell til BBC, juniortreneren som kom til klubben fra FC Barcelona i fjor.

Sju av spillerne på fjorårets mesterlag fra Camp Nou var utviklet på Barcelonas eget akademi.

Blant juniorene i Liverpool fant Borrell ingen med spilleforståelse på nivå med Lionel Messi eller Cesc Fabregas.

- Det fantes ikke noe taktisk nivå og spillerne hadde ingen spilleforståelse, sier Borrell.

Satser på engelskmenn
På 1990-tallet fikk Liverpool opp egne spillere som Robbie Fowler, Dominic Matteo, Michael Owen og Steven Gerrard. På denne siden av tusenårsskiftet har bare Stephen Warnock og Neil Mellor tatt steget opp til førstelaget, men ingen av dem er lenger i klubben.

Nå vil Rafael Benitez igjen bygge et slagkraftig lag for fremtiden basert på britisk blod.

- Vi forsøker å hente lidenskapelige britiske spillere; spillere som vet hva det innebærer å spille for Liverpool, sier Benitez.

18-årige Jonjo Shelvey og 15-åringen Raheem Sterling er allerede på plass og flere ventes å komme til akademiet i Kirkby.

- Engelskmenn vil være de mest lidenskapelige Liverpool-spillerne og vi vil satse hardt på dem. Utenlandske spillere som skal komme hit må holde ekstrem kvalitet, sier Borrell.

ENSOM SCOUSER: Steven Gerrard er sammen med Jamie Carragher den eneste av de faste på førstelaget som har gått gradene i Liverpool. Den utviklingen vil Rafael Benitez nå forsøke å snu. Foto: REUTERS
ENSOM SCOUSER: Steven Gerrard er sammen med Jamie Carragher den eneste av de faste på førstelaget som har gått gradene i Liverpool. Den utviklingen vil Rafael Benitez nå forsøke å snu. Foto: REUTERS Vis mer