Ble sjokkert vitne til haiangrepet på direktesendt tv - trodde sønnen var død

- Jeg var så redd.

(Dagbladet): Den australske surferen Mick Fanning ble i går angrepet av en hai under en direktesendt surfekonkurranse.

Hjemme satt mora til Fanning og så alt sammen via tv-skjermen.

- Jeg var så redd. Da bølgen slo over ham trodde jeg han var borte, sier Elizabeth Osborne til ABC radio, gjengitt av The Guardian.

Hun forteller at hun gråt av sjokket som utspilte seg foran øynene hennes, før marerittet snudde til en enorm lettelse da hun fikk se at han kom uskadd fra den utrolige hendelsen.

BLE ANGREPET: Mick Fanning Foto: ollywood/WENN.com/NTB Scanpix
BLE ANGREPET: Mick Fanning Foto: ollywood/WENN.com/NTB Scanpix Vis mer

- Det er det verste som har skjedd mot noen i min familie fordi det skjedde like foran meg, sier Osborne.

Trodde han var død Mora til Mick er sikker på at hennes avdøde sønn Sean, som omkom i en bilulykke for 17 år siden, passet på sin bror da haien angrep.

Hun er stolt over hvordan han slåss for å komme unna haiens kjever.

FIKK TRØST: Mick Fanning (i blått) får en klem av surfer Julian Wilson etter haiangrepet.  Foto: AFP PHOTO / WSL / KIRSTIN SCHOLTZ / NTB Scanpix
FIKK TRØST: Mick Fanning (i blått) får en klem av surfer Julian Wilson etter haiangrepet. Foto: AFP PHOTO / WSL / KIRSTIN SCHOLTZ / NTB Scanpix Vis mer

- Vi sier alltid i vår familie at «vi aldri gir opp og aldri gir etter». Og det gjorde han ikke. Han er en skikkelig «fighter», sier Osborne.

Osborne benyttet også anledningen til å takk australske Julian Wilson som padlet mot Mick Fanning da han innså at kameraten ble angrepet.

- Ventet på tennene Den aktuelle surfekonkurransen ble stoppet etter hendelsen.

Mick Fanning uttalte følgende om marerittet i går:

- Jeg bare satt der og følte at noe strøk leggen min og jeg prøvde å sparke det bort. Jeg slo han i ryggen. Jeg hoppet bort på instinkt. Den fortsatte å komme mot brettet mitt og jeg sparket og skrek. Jeg så bare finnene. Jeg ventet på tennene, sa Fanning, ifølge BBC.

Episoden skjedde i World Surfing Leagues J-Bay Open i Sør Afrika.