Ble sjuk av papparollen

ST. MORITZ (Dagbladet): I høst havnet Espen Bjervigs samboer Rigmor Tærud på lang rehabilitering etter en tragisk bilulykke der tre medpassasjerer omkom. - Til tider ble det for mye for meg å være aleinepappa for Birthe (1), sier Bjervig.

Han maktet ikke å kombinere hardtreninga med den nye rollen og ble sjøl sengeliggende i 12 dager.

Espen Bjervig (28) har hatt store sportslige problemer denne sesongen. Her forteller han hvorfor:

- Det har sammenheng med det som skjedde i høst. Jeg har vært veldig bortskjemt. Rigmor har vært topp-idrettsutøver selv i hundekjøring, og latt meg sove om nettene. Nå ble det å stå opp klokka fire om natta og varme melk. Det var tøft både fysisk og psykisk. Ikke nettopp det man forbinder med toppidrettslivet, sier Bjervig til Dagbladet.

Men han nektet å gi opp sesongen. Espen trente like mye for før, men klarte ikke å absorbere treninga på grunn av manglende overskudd. Resultatene var svake. Samtidig ble han mer sårbar for smitte.

- Jeg fikk svi for dette i desember. Da ble jeg sjuk, sier han.

- Er sterkere

Espen fikk etter hvert hjelp av en venninne av Rigmor. Hun bodde hjemme hos ham og Birthe og hjalp til med barnepass. Og til jul fikk han samboeren i presang. Hun var sterk nok til å flytte hjem. Og det hjalp Espen også. Over nyttår startet den sportslige oppturen. Brukbare resultater i NM ga ham plass i VM-troppen. Det var vendepunktet for den sportslige nedturen som startet i fjor vinter da han pådro seg et hjertevirus som i verste fall kunne blitt dødelig. Bjervig kuttet ut alle konkurranser, ble frisk, men var preget at ettervirkningene utover sommertreninga. På treningsleiren i USA fikk han så 6. september melding om bilulykken.

Sjøl mener han at motgangen kan brukes positivt.

- Jeg er blitt sterkere som person. Det hjelper meg som idrettsutøver også, sier han.

Som Kjus

Dessuten merker Espen nå forskjell på hva han bryr seg om.

- Jeg har lært å bli mindre opptatt av alle smådetaljene. Du finner jo ikke særere folk enn oss. Jeg tror vi endrer oss når hverdagen endrer seg litt, sier han.

Etter at Espen fikk VM-billetten, har han brukt tida på høydetreningsleiren i Sveits til å ta igjen det tapte fra i høst.

- Jeg sover hele natta, og et par timer midt på dagen. Litt sånn Lasse Kjus.

KOSER SEG: Espen Bjervig trives i sveitsiske St. Moritz. Her legger han ut på treningstur i går ettermiddag.