- Ble skjerpet av skaden

PARK CITY (Dagbladet): Kneproblemene som spolerte fjorårssesongen, ga Andrine Flemmen (25) påfyll av motivasjon: - Det var bra å komme seg unna skikjøringa en periode, sier hun.

For snart tre uker siden sjokkåpnet Andrine Flemmen med andreplassen i Sölden. Molde-jenta hadde tross alt slitt med knærne gjennom sommeren og hadde bare 12 dager på ski før v-cupåpninga. Andrine ble også overrasket - like etter rennet.

Nå tenker hun slik:

- Det var bra å være unna skikjøringa ei stund. Da fikk jeg ekstra lyst til å komme tilbake. Jeg er nok litt mer skjerpa i år. Det var kanskje det som gjorde utslaget i Sölden. I dag håper Andrine Flemmen at samme gnisten gjør seg gjeldende under storslalåmrennet i Park City. I samme bakke kjøres det for øvrig om OL-medaljer i 2002. Dette blir siste testen. - Jeg har gode minner herfra, sier Andrine, og tenker på andreplassen i storslalåm før jul 1997 - Andrines første pallplassering i v-cupen.

Skjerper seg

Siden Sölden har Andrine kjørt seks dager på ski i Jackson Hole, Wyoming. Midtveis i november burde hun hatt 40 skidager i kroppen. I treningsdagboka står det færre enn 20. - Skikjøringa mi er litt ustabil på trening. Jeg har ikke det grunnlaget jeg burde i år. Men det som hendte i Sölden ga meg sjøltillit. I alpint ligger mye i hodet. Og jeg er et konkurransemenneske, sier hun. For å ta igjen det tapte på snø, forbruker hun mye mental energi på trening.

- Jeg er ekstra fokusert på de turene jeg kjører. Jeg og treneren min, Erik Skaslien, snakket om dette før jeg begynte med skitrening i september - at jeg måtte være ekstra fokusert og konsentrert på de få skidagene jeg fikk.

Endelig rutinert

Storslalåmspesialistens sesongmålsetting er toppform under VM i første halvdel av februar i St. Anton. Fysisk er hun ikke bekymret. Gjennomtrent etter mange års blodslit er hun bare litt svakere i beina enn maksnivået. De strategiske valgene handler derfor utelukkende om det som skjer i bakken.

- Jeg kommer til å prioritere storslalåm. Har bare kjørt en dag slalåm i år. Kommer nok også til å prioritere super-G framfor slalåm. Tror super-G ligger litt for meg. Dessuten liker jeg de nye super-G skia veldig godt, sier hun. Etter fem sesonger som toppløper føler hun dessuten at erfaringen begynner å gi henne litt tilbake:

- Jeg begynner å få litt rutine i kroppen, jeg også. Det er kjekt. Jeg trenger ikke å ta så mange treningsturer som før.

TENT: Andrine Flemmen er tent og spent på fortsettelsen av sesongen etter den sterke 2. plassen i storslalom i verdenscupåpningen i Sölden for snart tre uker siden. I dag starter hun i Park City i USA.