Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skytterkonge Tor Gaute Jøingsli og kjæresten:

Ble skytterkonge etter dramatisk avslutning. Så ble han minnet om den romantiske avtalen

Skytterparet inngikk en romantisk avtale for mange år siden.

SKYTTERKONGE: Tor Gaute Jøingsli og kjæresten Anita Jære på landskytterstevnet i Stjørdal. Foto: Trond Jære / Privat
SKYTTERKONGE: Tor Gaute Jøingsli og kjæresten Anita Jære på landskytterstevnet i Stjørdal. Foto: Trond Jære / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tor Gaute Jøingsli fra Lom og Skjåk ble skytterkonge under kongelaget på landsskytterstevnet i Stjørdal. Det ble en dramatisk omskyting mot Jan Kåre Moland. Skytterne skjøt begge en nier på siste skyting, og derfor måtte det omskyting til. Jøingsli ville gjerne revansjerte tapet fra i fjor, og skjøt fire innertiere på kort tid.

- Det er en fryktelig marginal sport. Man må ha veldig flaks for at alt klaffer, og det er kjempeartig når det først går. Det er noe man bare drømmer om, sier Jøingsli til Dagbladet.

Jøingsli tok til slutt kongetittelen og kongepokalen, og en slik tittel bar noe ekstra med seg hos kjæresteparet Jøingsli og Anita Jære.

- Nå er jeg konge, så nå må jeg få dronninga mi, sier Jøingsli og ler.

Bryllup

Paret hadde nemlig inngått en avtale at de ikke skulle gifte seg før en av dem ble skytterkonge eller skytterdronning. Torsdag tok Jøingsli tittelen, så da må det vel bli bryllup?

Anita Jære flirer da Dagbladet ringer.

- Haha, jeg har ikke tenkt noe spesielt på bryllup. Det er ikke noe hast. Nå er han konge, så nå får han glede seg over det.

Hun forklarer hvordan avtalen ble til:

- Dette var bare noe som ble sagt for noen år siden, og nå er det noen som har som har tatt det opp igjen nå, sier Jære.

Bryllup er ikke i parets planer helt enda. Jøingsli har fokuset rettet mot det idrettslige. Han mener at samboeren må begynne å forberede seg mot neste års stevne, for han vil gjerne få seg ei dronning, slik som hun fikk seg en konge. Og da mener han tittelen skytterdronning.

- Hun er skytter selv, veit du. Sjølsagt må en konge få ei dronning! Hun må begynne å trene mot å slå meg neste år, sier Jøingsli og legger til:

- Vi vil ikke forhaste oss. Bryllupsplaner er ikke noe spesielt vi har tenkt på helt ennå, sier Jøingsli.

Svigerfar samtykker

Pappa Trond Jære syns det hele er ganske artig.

- Jeg var ikke klar over avtalen, men nå må jeg jo bare vente og se. Det står ikke meg imot, i alle fall, humrer pappa Jære.

Paret er bosatt sammen på Rennebu, hvor Anita er fra. Pappa Jære utdyper:

- De har vært sammen lenge. Dette er noe de må finne ut av selv, legger han til.

Selv avfeier kjæresten frierryktene, inntil videre.

- Jeg tviler på at han frir allerede nå. Vi har ikke diskutert det noe spesielt ennå. Det er kanskje litt tidlig å tenke på, sier Jære.

Skytterpar

Anita Jære deltok også på landsskytterstevnet i Stjørdal. Målet var å nå Kongelaget, slik som samboeren, men det ville seg ikke helt for skytterkvinna.

- Det gikk dårligere med meg. Jeg skjøt 340. Målet var å nå kongelaget, men jeg fikk stjerner, så det var greit. Jeg leverte ikke gode nok stående skudd denne gangen, forteller Jære.

Kongelaget var ferdig klokka tre, natt til torsdag. Klokka sju torsdag morgen måtte Jøingsli gjøre seg klar til lagskyting og samlagsskyting.

- Jeg syns jeg klarte å nullstille meg bra, og er fryktelig tilfreds med skytingen min. På samlagsskytingen kom laget på 8. plass, men vi var bare to poeng bak medalje. Det er jeg godt fornøyd med, sier Jøingsli som skyter for Gudbrandsdalen.