- Ble slått etter tap

På slutten av 80-tallet var Guillermo Pérez Roldán et av tennisens største talenter. Bak kulissene hevder han å ha vært offer for gjentatte overgrep fra sin egen trener og far.

TAP: Guillermo Peréz Roldán (til venstre) tapte finalen i Italian Open mot tidligere verdenséner Ivan Lendl i 1988. Bak kulissene ble unggutten utsatt for både psykiske og fysiske overgrep. Foto: AP Photo/Massimo Sambucetti
TAP: Guillermo Peréz Roldán (til venstre) tapte finalen i Italian Open mot tidligere verdenséner Ivan Lendl i 1988. Bak kulissene ble unggutten utsatt for både psykiske og fysiske overgrep. Foto: AP Photo/Massimo Sambucetti Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Både som 17- og 18-åring vant Guillermo Pérez Roldán French Open for juniorer. Argentineren hadde verden for sine føtter og var tidlig i den ypperste verdenseliten også på seniornivå.

Som 19-åring tok han seg helt til kvartfinalen i den franske Grand Slam-turneringen. Der ble superstjernen André Agassi ett nummer for stor, men likevel avsluttet Roldán året på trettende plass på verdensrankingen.

Nå hevder han at bak kulissene som et av verdens fremste tennistalenter var hverdagen fylt av overgrep og vold fra pappa og trener Raúl.

- Han var en stor visjonær, ekstraordinær på tekniske detaljer og en strålende trener, men uheldigvis var jeg hans sønn. Jeg ville heller hatt en dårligere trener og en bedre far, forteller Guillermo Pérez Roldán til den argentinske avisen La Nacion.

Intervjuet der Roldán avslører overgrepene er gjengitt av sveitsiske Blick og svenske Aftonbladet. La Nacion har ved flere anledninger prøvd å få et tilsvar fra Raúl Peréz Roldán, men han har ikke ønsket å kommentere.

- Ble slått

Guillermo Pérez Roldán hevder at etter tap ventet det både fysiske og psykiske overgrep fra faren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer