Ble slått i superduellen mot Brandsdal, men kan kalle seg sprintkongen

Norsk storeslem i Drammen.

(Dagbladet): Italienske Federico Pellegrino kunne i dag bli historisk.

Men italieneren sviktet allerede kvartfinalen, og for 18. gang på 18 forsøk kan en skandinav titulere seg som sprintkongen.

Den tittelen tilhører nå Finn-Hågen Krogh.

Det var hovedutfordrer Eirik Brandsdal som kapret seieren i Drammen, men Kroghs forsprang på 57 poeng i verdenscupen impliserte at en topp 4-plassering ville holde.

Krogh kapret 3. plassen, like bak Ola Vigen Hattestad på 2. plass, og stakk dermed av med sammenlagtkula i sprintverdenscupen.

Sondre Turvoll Fossli ble nr. 4 og sikret norsk storeslem på hjemmebane.

Drama i Northug-heatet I det første kvartfinaleheatet ble vi vitne til kanskje tidenes sterkeste kvartfinaleheat. Superkvartetten Federico Pellegrino, Eirik Brandsdal, Nikita Kriukov og Petter Northug havnet utrolig nok i samme kvartfinale.

BEST: Finn-Hågen Krogh (i midten) har vært verdens beste sprinter denne sesongen. Eirik Brandsdal (t.v.) klarte nesten å ta igjen Kroghs forsprang, men det gikk akkurat ikke - til tross for seieren i Drammen i ettermiddag. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
BEST: Finn-Hågen Krogh (i midten) har vært verdens beste sprinter denne sesongen. Eirik Brandsdal (t.v.) klarte nesten å ta igjen Kroghs forsprang, men det gikk akkurat ikke - til tross for seieren i Drammen i ettermiddag. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer

Det ble en voldsom kamp inn mot det karakteristiske oppløpet i Drammen. Pellegrino var sjanseløs, men Brandsdal, Northug og Kriukov spurtet for livet.

Verdens kanskje tre beste spurtere kastet seg frem i den spesielle målgangen i Drammen, men ikke alle traff like godt på innslaget. Verdensmester og olympisk mester Kriukov kastet hodet inn i mål, men glemte å ta med seg beina.

All den tid det er skotuppen som gjelder, måtte russeren vri om kroppen for å få en gyldig målgang. Men russeren var som Flugstad Østberg heldig og gikk videre på tid.

Superoppløp fra Krogh Ola Vigen Hattestad og Timo André Bakken gikk greit videre fra sin kvartfinale. Videre gikk også Pål Golberg i den siste og femte kvartfinalen.

Det så mørkt ut for Finn-Hågen Krogh da han kom sist ut på oppløpet i sin kvartfinale, men sprintcuplederen imponerte stort da han passerte alle på det lange oppløpet og vant sitt heat.

Helnorsk semifinale Den første semifinalen var faktisk helnorsk. Der viste Brandsdal og Hattestad seg som de sterkeste, mens Northug og Krogh måtte håpe at tiden var god nok.

Den andre semifinalen ble vunnet av Turvoll Fossli på knallsterkt vis. Gafarov kapret 2. plassen, mens Kriukov nok en gang gikk videre på tid. Det samme gjorde Krogh, mens finaleplassen glapp for Northug.

I finalen ble det knalljevnt, og alle de norske hadde seiersmuligheter inn på oppløpet.

Det ble til slutt en kamp mellom Brandsdal, Hattestad og Krogh. Brandsdal klarte å holde avstanden til sine konkurrenter og kunne juble for seier.

Men Krogh klarte altså 3. plassen som holdt til å vinne sprintverdenscupen sammenlagt.