Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble snytt sist - lurte dommeren mot Derby

Ronaldo fikset straffe på overtid.

Manchester United - Derby 4-1

(Dagbladet.no): 0-4 borte mot Tottenham, 0-6 borte mot Liverpool og 0-5 borte mot Arsenal. Det luktet ikke akkurat sensasjon da svake Derby gjestet Old Trafford i ettermiddag.

Det ble det da heller ikke, men de fleste Derby-supportere drar nok likevel fra Manchester med et smil om munnen.

For kvarteret før slutt sørget innbytter Steve Howard for kasteballens første mål på fremmed gress denne sesongen - slik at «Rams» nå har 1-20 i målforskjell på bortebane.

– Vi må bli bedre, men jeg tar med meg det positive og at vi scoret ett mål på bortebane. I annen omgang viste vi også litt mot, sa manager Paul Jewell til BBC.

Tevez-dobbel

Gjestene holdt ut lenger enn forventet. Først etter 40 minutter tok Ryan Giggs ansvar, da han var på rett plass etter at Derby-keeper Stephen Bywater måtte gi retur på Cristiano Ronaldos flakke-skudd. For øvrig United-veteranens 100. mål i Premier League.

– Det var en viktig seier. Jeg er overrasket over at Giggs’ milepæl ikke ble annonsert av speakeren. Kanskje ingen visste det, men det gjorde jeg. Det er en fantastisk prestasjon, rett og slett fantastisk, sa Sir Alex Ferguson, ifølge NTB.

SCORET IGJEN: Men Cristiano Ronaldo skulle ikke hatt straffen han fikk på overtid. United vant uansett kampen enkelt. Foto: AP
SCORET IGJEN: Men Cristiano Ronaldo skulle ikke hatt straffen han fikk på overtid. United vant uansett kampen enkelt. Foto: AP Vis mer

Umiddelbart virket det nesten som om målet fikk tabelljumboen til å gå helt i oppløsning. Like etter kom Wayne Rooney helt alene med Bywater, fintet ham ned på rumpa før han arrogant vippet ballen over ham.

Men Derby hadde centimeterne på sin side, og ballen traff stanga.

Like heldige var de ikke i 1. omgangs siste minutt. Uttrykket «klabb og babb» har sjeldent vært mer passende enn da Cristiano Ronaldo lempet et frispark inn i feltet, en Derby-forsvarer fomlet ballen i kneet til Anderson, Carlos Tevez skjøt luft og ikke ball, før han fikk en ny sjanse og omsider løftet ballen i nettet.

Den lille spenningen foran 2. omgangen handlet egentlig bare om hvor stor United-seieren skulle bli.

Ryan Giggs var nær sitt andre mål for kampen med en vakker volley etter 58 minutter, men det ble i stedet Carlos Tevez som ble tomålsscorer.

Argentineren ble smart spilt fri av Wes Brown, dempet og skjøt hardt i lengste hjørne fra 13-14 meter.

Jubel fra United-fansen, men på langt nær så energisk som da Steve Howard slo til i det 76. minutt.

Billig straffe

Ble snytt sist - lurte dommeren mot Derby

I duell med to United-forsvarere greide den tunge Derby-spissen å berøre ballen såpass at den trillet over streken på det sleipe gresset, før Nemanja Vidic lempet den vekk.

Den tilreisende Derby-fansen jublet som om de skulle ha vunnet kampen.

Det så ut til å bli kampens siste scoring. På overtid viste imidlertid Cristiano Ronaldo hvorfor dommerne kanskje har en forutinntatt innstilling til ham, da han sparket foten inn i leggen på en Derby-forsvarer og gikk i bakken.

Mens han på mandag fikk et ufortjent gult kort for filming da han burde hatt straffe, ble han denne gangen belønnet med straffe da han ikke burde hatt det.

Uansett, Ronaldo gjorde som han pleier, stanset opp i tilløpet og la ballen i motsatt hjørne av der keeperen kastet seg.

United er nå ett poeng bak Arsenal, men London-laget kan øke ledelsen igjen dersom de slår Middlesbrough i sin hengekamp i morgen.

<B>TEVEZ VILLE HA STRAFFEN:</B> Carlos Tevez ville gjerne ha sitt første hattrick på Old Trafford, men Cristiano Ronaldo ville ikke gi fra seg ballen.
<B>MÅL NUMMER 100:</B> Her scorer Ryan Giggs sitt mål nummer 100 i Premier League.
<B>TEVEZ-DOBBEL:</B> Carlos Tevez klatrer på toppscorerlista etter to mål mot Derby.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media