Ble sparket, fikk Lyn-suksess

ULLEVAAL (Dagbladet): Lyn- Lofoten 2- 1. Siste helga i mai fikk midtbanespilleren og goalgetteren Espen Haug (29) sparken i Vålerenga. Siden har han hatt suksess i Lyn. I går sørget han først for straffespark som ga 1- 0-ledelse. Ti minutter før slutt ble han matchvinner med en knallhard heading.

For første gang i år er Lyn på opprykksplass, riktignok med en kamp mer enn de andre lagene. Mye av framgangen kan klubben takke gårsdagens Ullevaal-helt, som debuterte i bortekampen mot Haugesund 13. juni.

Til sammen har Espen Haug lagd over tusen mål i løpet av karrieren. Gårsdagens seiersmål var hans sjette i Lyn-trøya, og det femte i årets 1. divisjon.

Trives

- Det var dårlig gjort av Vålerenga å gi meg sparken, men den saken er jeg ferdig med. Jeg trives godt i Lyn, og har foreløpig kontrakt med klubben til 31. oktober i 2001, sier Espen Haug til Dagbladet.

Nøkternt sett tror han Start og Haugesund rykker rett opp i Tippeligaen, og at Lyn kan greie kvalifiseringsplassen.

- Kanskje blir det kvalifisering mot Vålerenga seinere på høsten? Det er ikke til å unnslå at tanken har streifet meg. Men jeg håper at Vålerenga klarer seg uten å gå veien om kvalifisering, sier Espen Haug.

Ikke straffe

Straffesparket han fikk seks minutter etter pause, mener han var feil idømt.

- Det var ikke straffe. Jeg ble taklet og falt, men det er sånt som skjer. Dessuten er det dommeren som dømmer, sier gårsdagens ærlige matchvinner.

Lyn-trener Vidar Davidsen var fornøyd med seieren, men misfornøyd med spillet.

- Vi spilte tamt, og manglet både rytme og presisjon. Skal vi ha sjanse mot Start borte neste søndag, må vi heve oss mange hakk.