Kneling i OL

Ble sviktet av Norge

Flott utspill av Erling Braut Haaland. Men det er slett ikke Norges fortjeneste at det likevel blir lov å vise avsky mot rasisme på OL-arenaene.

FIKK IKKE STØTTE FRA NORGE: USAs toppsprinter Noah Lyles på kne etter seieren på 200 meter i den amerikanske OL-uttakningen. Press fra Lyles og andre amerikanske utøvere har fått politiske markeringer inn på OL-arenaene i Tokyo. Norge var i praksis imot. FOTO: AP /Charlie Riedel
FIKK IKKE STØTTE FRA NORGE: USAs toppsprinter Noah Lyles på kne etter seieren på 200 meter i den amerikanske OL-uttakningen. Press fra Lyles og andre amerikanske utøvere har fått politiske markeringer inn på OL-arenaene i Tokyo. Norge var i praksis imot. FOTO: AP /Charlie Riedel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN unge globale fotballhelten Erling Braut Haaland var tidlig ute med å ta et hardt oppgjør med rasismen etter finalen i EM:

- Jeg forstår ikke hvorfor det fremdeles er rom for rasisme og diskriminering. Vi kommer aldri til å slutte å kjempe mot alle former for diskriminering, skrev Haaland på twitter.

Det er våkent og riktig av 20-åringen, men ikke helt presist. For hvem er «vi som aldri slutter å kjempe»?

Haaland er på et par eventyrår først og fremst blitt et internasjonalt fenomen i sporten sin. Hans unike trøkk og ustoppelige hunger etter stadig flere mål, vekker oppsikt over alt der fotballen er viktig for folk.

Men Erling Braut Haaland er også fra Norge.

Og nå er det dessverre ikke norsk idrett som fronter kampen mot rasisme internasjonalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer