Ny video:

Ble tatt til side

Med brede bein sto Erling Braut Haaland (22) og Pep Guardiola (51) og pratet alene på treningsfeltet til Manchester City. Da samtalen var over, fikk nordmannen to klapp på halsen av manageren.

TRENER FOR FULLT: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
TRENER FOR FULLT: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • West Ham - Manchester City, klokka 17.30 søndag

MANCHESTER (Dagbladet): Erling Braut Haaland er i full trening før seriestarten i Premier League.

Manchester City møter West Ham klokka 17.30 søndag. En ny video som klubben har frigitt fra treninga tirsdag, sender oppmuntrende signaler til City-fansen:

Klubbens nye stjerne er i full trening og spisser formen før alvoret starter om fire dager.

TRUKKET TIL SIDE: Med brede bein står Erling Braut Haaland og Pep Guardiola og prater sammen på sidelinja. Skjermpdump: Manchester City
TRUKKET TIL SIDE: Med brede bein står Erling Braut Haaland og Pep Guardiola og prater sammen på sidelinja. Skjermpdump: Manchester City Vis mer

Videoen viser at Haaland på et tidspunkt blir tatt til side av Pep Guardiola.

Begge står med bred beinstilling, mens spissen tar imot beskjeder fra manageren. Når samtalen er over, får Haaland to klapp på halsen.

Etihad Campus i Manchester er hermetisk lukket for publikum og presse. Videoen gir et lite innblikk i hva som skjer bak lukkede dører. Ifølge det tyske nettstedet Transfermarkt befinner det seg fotballspillere for rundt 12 milliarder kroner der.

STORT PRESS: Erling Braut Haaland har «et krav» på seg om å score 20-30 mål i Premier League. Foto: NTB
STORT PRESS: Erling Braut Haaland har «et krav» på seg om å score 20-30 mål i Premier League. Foto: NTB Vis mer

Haaland kommer til verdens beste liga med et press på seg om å score 20-30 mål hver sesong. Han fikk en føling med hva som venter i Community Shield mot Liverpool sist helg.

Til Dagbladet sier Arsenal-kaptein Martin Ødegaard:

- Det blir moro å spille mot ham. Han er en venn. Jeg ønsker ham alt det beste. Men når vi spiller mot dem, håper jeg at han ikke vil gjøre seg så bemerket.

Ødegaard fortsetter:

- Jeg tror han vil bli en god signering for dem. Det er en topp spiller. Det er hyggelig å ha ham i det samme landet.

ØNSKER VELKOMMEN: Martin Ødegaard gleder seg over å ha landsmannen og vennen Erling Braut Haaland i samme liga. Foto: NTB
ØNSKER VELKOMMEN: Martin Ødegaard gleder seg over å ha landsmannen og vennen Erling Braut Haaland i samme liga. Foto: NTB Vis mer

Haaland kommer til London Stadium søndag med en grov bom i bagasjen fra Community Shield. City tapte 3-1, men etterpå var Guardiola den første til å forsvare nordmannen.

- Han er sterk. Neste gang setter han den i nettet, sier han.

- Det er fotball. Han var der. En scoring ble annullert fordi ballen var utenfor. Han har talentet og viljen. Han hadde sjanser. To eller tre i første omgang og en på slutten, påpeker Guardiola.

- Han sloss og hadde bevegelser. Det er bra for ham å se virkeligheten i et nytt land og i en ny liga. Han scoret ikke. Men han har en utrolig kvalitet og kommer til å gjøre det.

DAILY STAR: Tidligere City-spiller Sergio Agüero gir uttrykk for at han er bekymret for Erling Braut Haaland. Uttalelsene preger et par av baksidene i England i dag.
DAILY STAR: Tidligere City-spiller Sergio Agüero gir uttrykk for at han er bekymret for Erling Braut Haaland. Uttalelsene preger et par av baksidene i England i dag. Vis mer

Flere engelske medier siterer onsdag den tidligere City-stjerna Sergio Agüero. På Twitch kommenterte han Haalands prestasjon mot Liverpool.

- Han var for vant til Tyskland. Haaland trodde han var alene. Så kom Virgil van Dijk og sa: «Velkommen til Premier League.»

Agüero blir også sitert på at han synes det er rart at City slapp Raheem Sterling til Chelsea.

- Jeg forstår ikke salget. Noen ganger tar de rare beslutninger.

TRIST: Erling Braut Haaland har fans over hele verden, også i friidretts-VM. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: Dortmund YouTube / NRK Vis mer

Guardiola har foretatt en opprydning i stallen. I tillegg til Sterling er disse ute: Fernandinho, Gabriel Jesus og Oleksandr Zinchenko.

Her er spillerne som har kommet inn: Haaland, Julian Alvarez, Stefan Ortega og Kalvin Phillips.

Eksperter i England tror det står mellom City og Liverpool i år også.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer