Ble tent av rødt kort

Det sto 1-1 i Champions League-oppgjøret mellom Monaco og Chelsea, da hjemmelaget fikk en spiller utvist. Det tente dem så mye at de like godt puttet to mål til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På stillingen 1-1 tidlig i annen omgang var det ampert på banen. Etter 49 minutter burde Chelsea-kaptein Marcel Desailly blitt utvist etter å ha plantet albuen i ansiktet på Monaco-spiss Fernando Morientes.

Morientes var sint og sparket fra seg ved en senere anledning, men opptrådte rutinert og behersket mot slutten av kampen. 13 minutter før slutt fikk toppspissen sin søte hevn i form av sitt åttende mesterligamål. Kaptein Ludovic Guily løftet ballen over Chelsea-forsvaret, og Morientes dundret den i krysset på halvvolley.

Med ti mann på banen kjempet Monaco helhjertet. Innbytter Shabani Nonda, fjorårets toppscorer, hadde bare vært på banen i noen få sekunder før han lurte inn 3-1 bak Marco Ambrosio i Chelsea-målet etter 83 minutter.

Hjemmelaget var i undertall i 41 minutter, men sendte likevel fram folk og ble belønnet med seier.

Tull med rødt

Dommer Urs Meier fra Sveits så ikke Desaillys stygge albue tidlig i annen omgang, men Chelsea-forsvareren kan stå overfor en karantene når videobildene gjennomgås i ettertid.

Like etterpå reddet Chelsea to ganger på streken etter avslutninger fra Morientes og Dado Prso. Så klapset Monaco-grekeren Andreas Zikos til Claude Makelele i bakhodet, og lenge etter kastet Makelele seg umotivert ned.

Meier dro feilaktig opp det røde kortet, og Monaco måtte spille resten av oppgjøret med ti spillere.

Makelele fikk gult og kan angre. Han må stå over semifinalereturen.

Laget fra fyrstedømmet fikk en drømmestart med 1-0 allerede etter 17 minutters spill i tirsdagens første semifinale i mestercupen.

Jerome Rothen slo et i utgangspunktet svakt frispark fra venstre lavt inn i feltet. Chelsea-forsvarer Mario Melchiot bommet på markeringen, ballen spratt en gang og Dado Prso kunne enkelt heade den i hjørnet.

Viktig scoring

Det tok gjestene fra London bare fem minutter å utligne. 1-1 kom ved Hernan Crespo. Scoringen var hans annen på ni kamper. Islendingen Gudjohnsen fikk ballen og falt i feltet, men kom seg raskt opp igjen og slo inn til en umarkert Crespo på seks meter. Argentineren satte ballen iskaldt i hjørnet.

Chelsea-manager Claudio Ranieri vraket spissen Jimmy Floyd Hasselbaink til fordel for den måltjuven Crespo, som sørget for et viktig bortemål.

Chelsea måtte klare seg uten nøkkelspillerne Damien Duff og William Gallas, som var ute med sykdom.

Det var lenge fordel England foran returen på Stamford Bridge 5. mai, men etter to raske scoringer har Monaco det ene beinet i mestercupfinalen. Chelsea må unngå baklengs og score minst to ganger på hjemmebane.

Oslo-gutten Hassan El Fakiri så hele oppgjøret fra benken.

(NTB)

TØFF KAMP: Det var flere harde dueller i kampen. Her sliter Monacos italienske keeper, Flavio Roma, med å holde ballen ute av buret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer