Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble testet for første gang på 20 år. Ni av elleve ble dopingtatt

NM i kroppsbygging og fitness.

DOPINGTATT: Fire av de elleve som ble testet under NM i kroppsbygging og fitness i fjor høst, testet positivt. I tillegg nektet fem å la seg teste. I denne sammenhengen er det ensbetydende med en positiv prøve. Bildet er fra NM i 2007. Foto: NTB Scanpix
DOPINGTATT: Fire av de elleve som ble testet under NM i kroppsbygging og fitness i fjor høst, testet positivt. I tillegg nektet fem å la seg teste. I denne sammenhengen er det ensbetydende med en positiv prøve. Bildet er fra NM i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I september ble NM i kroppsbygging og fitness gjennomført i Oslo, og for første gang på over 20 år ble det gjennomført dopingkontroll av deltakerne.

Resultatene av disse har så langt ikke vært kjent, men Adresseavisa skriver nå at prøvene var alt annet enn oppløftende for kroppsbyggermiljøet. Fire av de elleve som ble testet, testet positivt. I tillegg nektet fem å la seg teste. I denne sammenhengen er det ensbetydende med en positiv prøve.

- Det er absolutt ikke bra. Men det er viktig at vi får dette frem i lyset, og at det ikke skal lønne seg å drive med doping, sier Tone Opheim, president i Norges kroppsbygger- og fitnessforbund (NKF) til avisa.

For omlag ett år siden inngikk det internasjonale kroppsbyggerforbundet IFBB en avtale med det internasjonale dopingbyrået WADA - en avtale som gjør at alle medlemmer av NKF nå kan testes.

Også Anders Solheim, leder i Antidoping Norge, sier til avisa at dette viser at det er behov for et mer grunnleggende antidopingarbeid.

Han legger til at det er muligheter for ytterligere tester i framtidige konkurranser.

-  Det har vært begrenset med prøvetakinger i dette miljøet, og de positive prøvene under NM viser at det er behov for forebyggende arbeid og prøvetaking i den type konkurranser som faller utenfor den organiserte idretten i Norge, sier Solheim.

I første omgang varer avtalen mellom IFBB og WADA ut 2016.

Hele Norges coronakart