Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble tilbudt 590 millioner for Henry

To spanske klubber var villig til å bla opp.

(Dagbladet.no): Sommeren 2004 la Chelsea en halv milliard kroner på bordet for å sikre seg Thierry Henry. Arsenal takket nei, med den begrunnelse at Henrys betydning for laget ikke kunne måles i penger.

Nylig sa Arsenal nei til to enda større bud for Henry - denne gangen fra spanske fotballklubber. Budene var på rundt 50 millioner pund (ca. 590 millioner kroner).

Og som Arsenals vise-styreformann David Dein uttrykker det - man trenger ikke være rakettforsker for å resonnere seg fram til hvilke det var.

Verdensrekord

- Vi avslo to verdensrekordbud fra spanske klubber, bekrefter Dein.

- Beskjeden vi ga var klar - han er ikke til salgs. Jeg håper han (Henry) la merke til det, sier han til Daily Telegraph.

Forrige uke signerte Henry en ny fireårskontrakt med Arsenal, og sa at han hadde fulgt hjertet. Kontrakten var identisk med den han ble tilbudt i januar - men den gang ville han ikke skrive under.

- Vi ga ham et tilbud i januar, maste litt av og til, men la aldri noe press på ham. Penger var egentlig aldri noe tema. Han ville vite hvilken hva som ville skje med klubben, men innerst inne tror jeg han visste det, sier Dein.

HENRYS NYE LEKEGRIND: Her, på Arsenals nye Emirates Stadium, skal Thierry Henry etter alt å dømme avslutte sin fotballkarriere. Så viktig er han for Arsenal at klubben avslo bud på 590 millioner kroner. Foto: REUTERS
HENRYS NYE LEKEGRIND: Her, på Arsenals nye Emirates Stadium, skal Thierry Henry etter alt å dømme avslutte sin fotballkarriere. Så viktig er han for Arsenal at klubben avslo bud på 590 millioner kroner. Foto: REUTERS Vis mer

Viktig for ungguttene

Og mener Arsenals unggutter var sterkt medvirkende til at Henry valgte å bli.

- Han så ungguttene blomstre etter en tung tid. Vi har tre tenåringer i VM - hvor mange andre klubber kan skryte av det? Det er Thierrys fortjeneste at de er i klubben. Det første Theo Walcott spurte om var «Kommer Thierry fortsatt til å være her?».

- Jeg tror han (Henry) også visste at han bare ville være en prins i Barcelona eller Real Madrid. Her vet han at han er konge, sier Dein.

<B>GA KLAR BESKJED:</B> Vise-styreformannen i Arsenal, David Dein, ga tidlig beskjed om at Thierry Henry ikke var til salgs, uansett pris.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling