TAKKET NEI TIL KINA: Gonzalo Higuain, er for Napoli mot Frosinone, skal ha takket nei til 9,4 millioner kroner i uka i Kina. Foto: Ciro Sarpa/Pacific Press
TAKKET NEI TIL KINA: Gonzalo Higuain, er for Napoli mot Frosinone, skal ha takket nei til 9,4 millioner kroner i uka i Kina. Foto: Ciro Sarpa/Pacific PressVis mer

Ble tilbudt 9,4 millioner kroner i uka, men takket nei. Hylles av fotballfans

- Det er en mann som ønsker å spille fotball.

(Dagbladet): I Tippeligaen varierer lønnsnivået på spillerne fra klubb til klubb, men én ting er sikkert: det er ingen som tjener ni millioner kroner i uka.

To av de beste fotballspillerne i dag, Lionel Messi og Christiano Ronaldo, tjente i 2014 henholdsvis 65 og 54 millioner euro.

Det vil si at Messi hadde en ukentlig inntekt på drøye ti millioner kroner.

Takket nei til 9,4 mill. i uka

Napoli-spilleren Gonzalo Higuain, tjener ifølge Express 77 000 pund i uka - rundt 900 000 norske kroner. Den lønna kunne økt betraktelig, hadde Higuain takket ja til tilbudet fra den kinesiske klubben Hebei China Fortune.

For ifølge Sky News-journalisten Kaveh Solhekol, skal Hebei China Fortune angivelig ha fristet Higuain med 800 000 pund i uka om han signerte for dem, altså 9,4 millioner kroner.

Higuain skal ha takket nei til tilbudet, og nå hylles han i sosiale medier.

- Dette er en mann som ønsker å spille fotball, ulikt idiotene som spiller for penger, skriver brukeren @drmario78 på mikrobloggnettstedet Twitter.

- Det er en pengesum som er helt hinsides. Han er gal når han takker nei. Respekt for at han ikke er grisk. Jeg hadde (tatt tilbudet, journ.anm), skriver @Adrian1509.

- Ikke nok

Enkelte andre på Twitter er av en annen oppfatning om pengesummen, og synes det er helt vilt at Higuain skal ha takket nei til tilbudet.

- Ikke nok penger, skriver en, mens en annen spør hvorfor Higuain takker nei til et slikt jobbtilbud.

Det er uvisst hvorfor Higuain angivelig skal ha takket nei til tilbudet, men en ting er sikkert; i dagens fotballverden er det godt å se at ikke alle tenker på pengene.

Ifølge Sky skal Arsenal også være interesserte i argentineren. Sky Italia melder om at Arsenal ikke har kommet med et konkret bud, men at Higuains agent skal ha blitt kontaktet.