- Ble tilbudt ulovlig avtale

Europas kanskje mektigste fotballagent, italienske Vicenzo Morabito, påstår at John Carews agent Per A. Flod krevde dobbelt provisjon i forhandlingene om en Carew-overgang til italienske Bologna i vinter. Flod avviser dette, og hevder han kan bevise at det var Morabito som ønsket å inngå en ulovlig avtale med ham og Carew.

Morabito er viseformann i de FIFA-godkjente proffagentenes fellesorganisasjon IAFOR. Han er agent for 40-50 toppspillere i Europa, har nettverk av agenter over hele Europa og Sør-Amerika.

26. oktober gikk Carews agent, Per A. Flod, ut i Dagbladet og beskrev sine mange negative erfaringer med sine kolleger i agent-bransjen. Utspillet provoserte Morabito så sterkt at han selv tok kontakt med Dagbladet for å imøtegå Flods påstander.

Dårlig erfaring

De to agentene satt på hver sin side av bordet da Vålerenga og Bologna møttes for å diskutere en Carew-overgang for første gang 17. januar i år.

  • Morabito representerte Bologna.
  • Flod representerte Carew.

Slik beskriver Morabito sine erfaringer med Flod i forhandlingene:

- Flod var en veldig dårlig erfaring for meg. Jeg er sjokkert over at John Carew kan ha så dårlig management, sier Morabito til Dagbladet.

Han hevder Flod brøt reglene under forhandlingene som strakte helt fram til 3. mai.

- Han krevde dobbel provisjon. Det er ulovlig ifølge FIFA-reglene. Da har man nådd bunnen. Jeg har informert Vålerenga om dette. Det er bare å ringe og få det bekreftet.

Morabito mener Flod var den direkte årsaken til at handelen mislyktes.

- Vi diskuterte i flere uker med Flod. Det handlet ikke om Carews lønn, men om hvor mye han skulle ha i provisjon. Om doble provisjoner og andre gevinster.

- Flod snakker til aviser, og framstår som en liten engel. Det ville være bedre om han holdt kjeft, sier Morabito, og fortsetter:

- Om Flod vil betrakte seg som en topp agent, må han forbedre holdningen sin, og tenke bare på klienten sin. Allerede nå sirkulerer Carew som salgbar i europeiske toppklubber. Og det bare tre-fire måneder etter at han skrev kontrakt med Rosenborg.

Tøv

Per A. Flod avfeier alle påstandene fra den italienske storagenten.

- Dette er tøv, jeg har aldri krevd dobbel provisjon fra Bologna. Faktum er at jeg fikk et tilbud fra Morabito som er ulovlig etter FIFA-reglene, sier en uforstående Flod til Dagbladet.

For å bevise at han har rett, viser Flod fram et dokument der det foreligger en skisse til en kontrakt.

- Håndskriften på dette arket tilhører Vicenzo Morabito. Det fikk jeg av ham fredag før påske på Heathrow airport, sier Flod.

På det rutede kladdearket står en logo for firmaet Interian, og det står skrevet en setning på italiensk under logoen. Flod lar Dagbladet lese innholdet i kontraktsforslaget.

  • Avtalen går ut på at Carew skal signere en kontrakt med Bologna, som skal løpe fra 01.01.2001, dagen etter at VIF-kontrakten utløp. For å skrive under skulle Carew få et såkalt «sign on fee» på over 20 millioner kroner.
  • I tilegg står det i avtalen at Bologna skal betale et tosifret millionbeløp som skulle fordeles mellom Carew, Per A. Flod og Vincenzo Morabito.
  • Flod hevder at kontrakten og pengene i kontanter skulle låses inne i en bankboks, og tas fram den dagen Carews kontrakt med Vålerenga utløp.

Ulovlig

- Jeg ringte til FIFA, og fikk bekreftet at dette ville være i strid med reglementet. Derfor sa vi nei til tilbudet. John ble sint da han hørte om det, sier Flod.

- Men hvis dette er ulovlig, så er det jo alvorlig for Morabito at du sitter med skriftlige beviser?

- Ja, han kan trolig miste sin FIFA-lisens på bakgrunn av dette.

- Hvorfor har du ikke gjort noe med denne saken før?

- Jeg velger å holde min sti ren, så får de andre bare drive med det de har lyst til, sier Flod.

<B>USKYLDIG MIDTPUNKT: John Carew</B> er lykkelig forankret i Rosenborg. Men krangelen om hva som egentlig skjedde under forhandlingene med Bologna i vinter, er langt fra ferdig. Både Carews og Bolognas agenter beskylder hverandre for grove ulovligheter.