Ble Tottenham-helt

Gareth Bale scoret sitt første mål etter comebacket i Tottenham da han sørget for 2-1-seier i Premier League-møtet med Brighton søndag.

SCORET: Gareth Bale satte sitt første Tottenham-mål etter returen. Foto: Julian Finney / POOL / AFP / NTB
SCORET: Gareth Bale satte sitt første Tottenham-mål etter returen. Foto: Julian Finney / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bale har fått kritikk etter returen til Tottenham fra Real Madrid. Waliseren har slitt med å markere seg i gamleklubben. Det gjorde han søndag.

31-åringen startet riktignok på benken, men ble sendt på banen etter 70 minutter. Tre minutter deretter dukket han opp foran mål og stanget inn 2-1-målet etter et godt innlegg fra venstreback Sergio Reguilon.

De tre poengene sender Tottenham opp på annenplass i Premier League, kun to poeng bak regjerende mester Liverpool.

Brighton er nummer 16 med fem poeng på sesongens sju første kamper.

Kane i fokus

Harry Kane har vært i kjempeform for Tottenham den siste tiden og fornektet seg ikke på eget gress søndag. Måltyven ble lagt i bakken da hjemmelaget fikk straffe etter et snaut kvarter.

Situasjonen måtte sjekkes av VAR-dommerne, da det var tvil om forseelsen ble begått innenfor eller utenfor 16-meteren. Brightons Adam Lallana gikk for tøft i kroppen til Kane, og til slutt ble det pekt på straffemerket. Derfra var Kane sikker.

I en sjansefattig første omgang var scoringen det klare høydepunktet.

Ny VAR-sjekk

Annen omgang startet også med en relativt tidlig scoring der VAR-dommerne måtte i aksjon. Tariq Lamptey satte inn 1-1-målet etter fint Brighton-spill, men Tottenhams danske midtbanemann Pierre-Emile Højbjerg mente han ble lagt i bakken med ulovlige midler i opptakten til utlikningen.

VAR-sjekken endte med at dommer Graham Scott måtte ut på sidelinjen for å studere situasjonen selv. Han konkluderte åpenbart med at Brightons Solly March traff ballen før han la Højbjerg i bakken, og dermed ble scoringen stående.

Etter utlikningen la Tottenham press på gjestene, og Erik Lamela var svært nær scoring da han satte ballen i stolpen midtveis i omgangen. Brighton slapp imidlertid med skrekken.

Like etter var det Kanes tur til å treffe stolpen etter et hjørnespark, før Bale frelste hjemmelaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer