FORNØYD: Vadim Demidov har tidligere gått hardt ut mot dem som mener Rosenborg spiller kjedelig fotball. Mot gamleklubben Hønefoss, mener han at trønderne ga fotball-Norge svar på tiltale.Foto: Digitalsport
FORNØYD: Vadim Demidov har tidligere gått hardt ut mot dem som mener Rosenborg spiller kjedelig fotball. Mot gamleklubben Hønefoss, mener han at trønderne ga fotball-Norge svar på tiltale.Foto: DigitalsportVis mer

- Ble trigget av kritikken om kjedelig fotball

Demidov er stolt over hvordan RBK framstår.

|||TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg - Hønefoss 3-0.

Rosenborg har under store deler av Erik Hamréns periode i klubben blitt kritisert for å spille kjedelig fotball. Spesielt i den første delen av inneværende sesonga, har denne kritikken blusset opp igjen.

De regjerende seriemesterene har etter sigende lagt opp spillet sitt etter de dårlige baneforholdene, men nå som forholdene har blitt bedre har også Rosenborg blitt det.

- Det er klart at Rosenborg er bedre på bra baner. Det er bare å se på de kampene vi har tapt poeng i, i år. Det er som med ishockey; det blir vanskelig å gå på skøyter hvis det bare er is på noen få flekker på banen, sa Hamrén i en, til han å være, uvanlig frisk sammenligning.

- På tå hev
Nevnte Demidov er også fornøyd med at lokomotivet i norsk klubbfotball begynner å spille den fotballen de skal spille.

- Vi var skikkelig på tå hev i dag. Det er klart at vi har blitt trigget av all kritikken vi har fått om at vi har spilt kjedelig fotball.

Forsvarsgeneralen drar fram lagmoralen på Lerkendal som den kanskje viktigste faktoren for at Rosenborg nærmer seg tabelltopp med meget godt spill.

- Vi er utrolig sterke sammen og det er viktig for et lag. Vi har også mye mer å gå på spillemessig, men det kommer hvis vi fortsetter å kjøre på som vi gjør nå.

Defensivt skryt
Demidov var blant de som ble spesielt dratt fram av «multi-taskeren» Erik Hamrén etter seieren mot HØnefoss.

- Anthony Annan, Kris Stadsgaard og Vadim Demidov fortjener veldig ros i dag. De spiller en viktig rolle i å stoppe kontringene til motstanderen når vi presser så mye som i dag, sier mannen som kan ha ledet Rosenborg for siste gang på Lerkendal.

Demidov selv, var ikke helt uenig med bossen.

- Ja, det stemmer vel det. Vi er jo de som gjør den usynlige jobben bak der. Og vi tar jo det som kommer. Og nå begynner det vel å bli noen kamper vi har holdt nullen i. Det tar jeg med meg, sier Demidov konfrontert med skryten fra Hamrén.

Skryt og tre poeng kan han ta med seg helt inn i dagens 17.mai-tog i Trondheims gater. Der vanker det sannsynligvis enda litt mer skryt og gode ord til byens helter.