Ble tvunget til å kaste klærne i sjakk-comeback etter nye mistanker om juks

- Dette er en sjakkturnering, ikke en strippeklubb.

KASTET UT...IGJEN: For andre gang på to måneder har bulgarske Borislav Ivanov blitt bortvist fra en sjakkturnering etter mistanker om juks. Denne gangen måtte han kaste klærne. Foto: NTB Scanpix. Faksimile: Blitz
KASTET UT...IGJEN: For andre gang på to måneder har bulgarske Borislav Ivanov blitt bortvist fra en sjakkturnering etter mistanker om juks. Denne gangen måtte han kaste klærne. Foto: NTB Scanpix. Faksimile: Blitz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i høst skrev Dagbladet om den bulgarske sjakkspilleren Borislav Ivanov, og hvordan han la opp på dagen etter å ha blitt anklaget for juks under en turnering i hjemlandet.

Nå har 25-åringen gjort comeback, men ikke nødvendigvis med bedre hell.

Måtte kaste klærne Under en internasjonal turnering i spanske Navalmoral de la Mata, skal Ivanov ha åpnet meget sterkt.

Han slo en rekke spillere som er rangert langt høyere enn ham selv, før han etter den sjette runden ble utvist. Nok en gang etter mistanke om juks.

Ifølge nettstedet chess.com skal hans motstander i den sjette kampen, Namig Gulijev, ha bedt arrangørene om å kroppsvisittere Ivanov grundig. Det endte med at han måtte kaste både skjorte og bukse.

I går kom Ivanov med følgende beskjed på sin Facebook-side:

- Arrangørene tvang meg til å kle av meg. Jeg ga opp, og de kastet meg ut av turneringen.

- Ikke en strippeklubb Nettstedet var også i kontakt med to deltakere i turneringen som ville forbli anonyme. De sa at det ble funnet et elektronisk apparat på bulgareren. Han skal så ha fått valget om å vise fram apparatet eller forlate turneringen. Ivanov skal ha valgt det siste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.