Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde Jenter 16 på Norway Cup

Ble utsatt for hatrop, så kom beklagelsen: - Jeg ble rørt

Hegra IL gjorde opp for hatropene rettet mot Molde jenter 16.

SEIER: Molde Jenter 16 etter seier i første kamp mot Halsøy. Foto: Molde FK Bredde
SEIER: Molde Jenter 16 etter seier i første kamp mot Halsøy. Foto: Molde FK Bredde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrevis av lag inntok Oslo denne uka for å delta på verdens største turnering for unge, nemlig Norway Cup. Molde Jenter 16 er ett av lagene som har tatt turen over til østlandet. Etter at lagleder Siw Bergsås fortalte om en litt ubehagelig opplevelse mandag morgen, kom kontraopplevelsen.

- Det falt noen tårer da, det må jeg innrømme, sier Siw Bergsås til Dagbladet.

Roser og heiarop

Dette var det som skjedde: Molde-jentene skulle spille kamp på Valle Hovin mandag morgen, og under kampen ble hun oppmerksom på hatrop rettet mot sine egne spillere.

Folk rundt banen ropte «Hater, hater, hater Molde by!». Det er et tilrop som ofte blir brukt av Rosenborg-fansen i eliteseriekamper mot Molde.

- Det var veldig overraskende. Jeg hadde ikke venta at jentene skulle få slike hatrop mot seg på en arena som dette. Vi er jo vant til å høre det på eliteseriekampene til Molde, men jeg trodde ikke det skulle skje her på Norway Cup, sier Siw Bergsås til Dagbladet.

Det viste seg å være gutter fra Hegra IL i Stjørdal, nærme Trondheim, som ropte dette til Molde-jentene. Etter å ha først ropt hatrop mandag, møtte guttene opp på neste kamp med både roser og heiarop til Molde-jentene.

- Det var en veldig fin og rørende opplevelse. Gutta innså at de hadde gjort noe galt. Jeg vil gi en veldig stor honnør til Hegra for beklagelsen. Det er lov å si unnskyld, sier Bergsås.

Lederansvar

Hatrop-hendelsen oppsto på Valle Hovin mandag morgen. Lagleder Siw Bergsås forsto etter hvert at dette er noe Molde-lag ofte opplever.

- Ei ti år gammel jente fortalte meg at dette var veldig vanlig. Molde-spillere opplever ofte at tilropet blir ropt mot dem på cuper og turneringer. Slik skal det ikke være, sier Bergsås.

Mandag kveld skrev hun et engasjert Facebook-innlegg og etter kort tid ble det møtt med sterke reaksjoner. Nå vil hun at folk skal forstå betydningen av slike rop.

- Folk må tenke over hva det betyr. Jeg skulle ønske at folk heller har fokus på eget lag på banen, ikke motstanderlaget. Ikke misforstå, rivalisering skal det være, men på et saklig plan, avslutter hun.

Legger seg flat

Hegra IL beklager for den ubehagelige hendelsen rettet mot Molde-jentene.

- Dette er noe vi tar avstand fra. Det er ikke akseptabelt. Noen har ikke tenkt seg helt om, og jeg vil presisere at det ikke er noe vi som klubb står inne for, sier Odd-Roar Husbyn, leder i Husbyn IL, til NRK.

G16-laget angret seg og stilte derfor opp på Moldes kamp mot Kongsvinger på Ekebergsletta tirsdag ettermiddag. Der sto guttene på sidelinja med roser og unnskyldninger, og prøvde så godt de kunne å heie jentene fram til seier. Det ble det ikke, men trøst og roser fra guttene hjalp nok litt på nederlaget.

- Jentene ble ganske overrasket, avslutter Bergsås.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!