Ble utvist - reddet livet til tilskuer på veien til dusjen

Dette er en ekte keeperhelt.

SYKEPLEIER: Ben Scott er utdannet sykepleier. Det kom til nytte da han i helga var med og redde livet til en av motstandernes supportere som kollapset mens Scott var på vei i garderoben etter å ha blitt utvist. Foto: SWNS / NTB Scanpix
SYKEPLEIER: Ben Scott er utdannet sykepleier. Det kom til nytte da han i helga var med og redde livet til en av motstandernes supportere som kollapset mens Scott var på vei i garderoben etter å ha blitt utvist. Foto: SWNS / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Veien fra skurk til helt kan av og til være kort. Det opplevde 30 år gamle Ben Scott sist lørdag.

Han står i mål for Sheffield-laget Stocksbridge Park Steels, som spiller på sjuende nivå i engelsk fotball - tredje nivå utenfor ligasystemet.

Scott ble utvist for en ufin takling i en bortekamp mot Kings Lynn, og var på vei inn i tunnelen mot garderoben da han hørte rop om hjelp fra tribunen, skriver Sheffield Telegraph.

Scott, som er utdannet sykepleier og jobber på sjukehuset i Doncaster, løp tilbake på banen. En mann i 70-årene hadde kollapset på hjemmetribunen, og hadde sluttet å puste.

Gir frivillige æren Keeperen startet sammen med to frivillige førstehjelpere fra stiftelsen St. John Ambulance med å gi motstanders supporter livreddende førstehjelp. 

- Hvis jeg ikke hadde blitt utvist eller om jeg ikke hadde spilt kampen, ville jeg ikke kunnet hjelpe mannen, sier Scott.

Samtidig mener han at han ikke skal ha hovedæren for at den gamle mannen berget livet.

- Det var den raske reaksjonen fra St. John Ambulance som reddet mannens liv. Hvis noen skal ha æren, var det de to. De gjør dette gratis. Sånt gjør deg ydmyk, sier han.

Klubben er stolt Klubbleder Dean Cefferty sier Stocksbridge Park Steels er veldig stolte av innsatsen til keeperen sin.

- Han var veldig profesjonell. Han gikk direkte i hjelpe-modus. Vi er alle en nær familie, ikke bare i Stockbridge, men alle non-league-lagene, sier han.

Ben Scott får masser av støtte og takk til twitterprofilen sin. I går kunne også Stocksbridge melde via Twitter at de hadde mottatt den gode nyheten om at den eldre Kings Lynn-tilhengeren nå var hjemme igjen fra sykehuset.