SUPERRESERVE:  Vincenzo Nibali kom med på Liquigas-laget i Giro d'Italia da Franco Pellizotti måtte trekke seg på grunn av en dopingsak. Nå har Nibali overtatt ledertrøya etter dagens lagtempoinnsats. Foto: Marco Trovati, AP/Scanpix
SUPERRESERVE: Vincenzo Nibali kom med på Liquigas-laget i Giro d'Italia da Franco Pellizotti måtte trekke seg på grunn av en dopingsak. Nå har Nibali overtatt ledertrøya etter dagens lagtempoinnsats. Foto: Marco Trovati, AP/ScanpixVis mer

Ble vraket - nå leder han giroen

Vincenzo Nibali kom med som reserve.

|||

Han skulle egentlig ikke sykle storrittet, men etter fire etapper av Giro dItalia kunne Vincenzo Nibali ikle seg den rosa ledertrøyen.

Nibali fikk den skuffende beskjeden om at han var veiet og funnet for lett til storrittet i hjemlandet. Men da Franco Pellizotti måtte trekke seg på grunn av en dopingsak, stilte Nibali opp for Liquigas.

I dag ledet han an da laget vant lagtempoetappen i Cuneo. Nibali krysset mållinjen først og kan dermed sykle i rosa fra i morgen av.

- Jeg jobber for et fantastisk lag. Vi er veldig godt forberedt, sa Nibali.

Liquigas-laget var lynende raskt onsdag. Sammenlagtleder Aleksandre Vinoukourov og hans Astana-lag klarte ikke å holde følge. Kasakhstaneren er nå sekser i sammendraget.

Astana slet faktisk med å fullføre i Cuneo. Laget hadde store problemer med å få også femtemann i mål, noe som er avgjørende for tidsutmålingen.

I tet er Nibali alene med lagkameratene. Lagtemposeieren gjør at tre italienere (alle i Liquigas-laget) topper sammendraget etter fire etapper.

Nibali har en luke på 13 sekunder ned til lagkamerat Ivan Basso, mens Valerio Agnoli følger ytterligere sju sekunder bak.

Liquigas-laget tok en klar seier, med 13 sekunders margin ned til nystartede Team Sky. Columbia-laget tok tredjeplassen, 21 sekunder bak Liquigas.

Etter tre slitsomme dager i sterk vind i Nederland, var det hviledag i Giroen tirsdag. Det så Liquigas-laget ut til å ha utnyttet best.

Morgendagens 162 kilometer lange femteetappe går mellom Novaro og Novi Ligure.

Gabriel Raschs Cérvelo-lag ble nummer seks på etappen.

(NTB)


I ROSA: Sprudlevann og pene damer ventet Nibali etter målpassering i dag. I morgen sykler han i rosa trøye. Foto: Luk Beines, AFP/Scanpix
I ROSA: Sprudlevann og pene damer ventet Nibali etter målpassering i dag. I morgen sykler han i rosa trøye. Foto: Luk Beines, AFP/Scanpix Vis mer