I STORFORM: Maiken Caspersen Falla gikk fire solide løp under VM-sprinten i går og ble belønnet med en VM-bronse. Nå håper hun å få gå søndagens teamsprint. Foto: NTB Scanpix
I STORFORM: Maiken Caspersen Falla gikk fire solide løp under VM-sprinten i går og ble belønnet med en VM-bronse. Nå håper hun å få gå søndagens teamsprint. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ble vraket etter OL-gull i fjor - håper VM-bronse holder i år

Maiken Caspersen Falla hjelper gjerne Bjørgen til nytt gull på søndag.

FALUN (Dagbladet): - Hvordan ser du nå på fortsettelsen av mesterskapet, spurte konfransieren Maiken Caspersen Falla på pressekonferansen etter sprinten.

- Ja.... jeg vet jo ikke om dette er det eneste løpet jeg skal gå her. Men jeg håper jo det blir ett til, svarte bronsevinneren.

For nok en gang har lagledelsen et luksusprogram når de lørdag må ta det endelige valget om hvem som skal være Marit Bjørgens makker på søndagens teamsprint.

- Vil gå Sist vinter sprintet Maiken seg til OL-gull i Sotsji. Men selv det holdt ikke til å få bli med på verdens beste lagsprint-team. Sølvvinner Ingvild Flugstad Østberg ble valgt den gangen, og kvitterte med OL-gull sammen med Bjørgen.

I år er situasjonen nesten den samme. Men selv om Maiken var bedre enn Ingvild i OL-finalen sist vinter, var hun enda bedre i går. Ingvild Flugstad Østberg hadde ikke dagen, og staket seg meget skuffet inn til sisteplassen i finalen.

- Jeg skal ikke blande meg bort i uttaket, men håper jo jeg får sjansen i år, sier Maiken til Dagbladet.

- Er i knallform - Hva får vi om du blir valgt?

- Ei jente som ofrer alt og går for livet. Jeg føler jeg har kommet i veldig god form de siste dagene. Jeg føler meg veldig sterk nå, og gikk fire gode heat i dag. Jeg er veldig fornøyd med det jeg fikk vist her i dag.

- Gull i OL, bronse i VM i dag - det er ingen nedtur?

- Nei, jeg føler ikke det. Selvsagt drømmer en om gull, men jeg fikk ut alt i dag, og var totalt tom da jeg kom til mål. Når det holder til en medalje, er jeg veldig fornøyd.

- Og får lyst til å gå mer, sier Maiken Caspersen Falla.