Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble vraket til Norges skjebnekamper. Nå hylles de i Europa

- Jarstein har vært sesongens store overraskelse.

HYLLES: Rune Almenning Jarstein og Joshua King fikk ikke bidra i Norges playoffkamper mot Ungarn. Nå får mye internasjonal ros etter helgas prestasjoner.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HYLLES: Rune Almenning Jarstein og Joshua King fikk ikke bidra i Norges playoffkamper mot Ungarn. Nå får mye internasjonal ros etter helgas prestasjoner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Da Norge mistet EM-plassen etter to tapte playoffkamper mot Ungarn, gikk lufta ut av mange norske fotballsupportere.

Det forventede klimakset ble i stedet et vanvittig antiklimaks. Men for de som aldri fikk kjempe for Norge i playoffkampene, ser det ut til å ha vært en skikkelig vitamininnsprøytning.

Duoen Joshua King og Rune Almenning Jarstein har i hvert fall hatt noen av sine aller beste fotballuker etter at de ble vraket til kampene mot Ungarn. Jarstein ble sittende på benken gjennom begge oppgjørene, mens King aldri var med i troppen.

Men i Bundesligaen og Premier League får King og Jarstein bidra - hvilket de har gjort i svært sterk grad den siste tiden. Etter helgas prestasjoner blir duoen hyllet av sine respektive managere.

- Rune er symbolet på den strålende bølgen som Hertha flyter på om dagen. Han har vært helt fenomenal, sier Hertha Berlin-manager Pal Dardai til den tyske avisen B.Z. Berlin.

- Joshua leverte en meget god kamp mot Manchester United. Han var svært delaktig til at vi vant vår største kamp i historien, sier Bournemouth-manager Eddie Howe ifølge The Mirror.

- Årets største positive overraskelse Hertha-sjefen omtaler endog Jarstein som sesongens store overraskelse.

- Rune utstråler ro og er en glimrende fotballspiller. Han har vært årets største positive overraskelse. Det er veldig gledelig, sier Dardai.

Også B.Z. Berlin bruker plussord og lekre metaforer i omtalen av nordmannen.

- Salig er det laget som har en slik høyborg i målet, skriver den tyske avisen om Jarstein.

King, som i løpet av en uke har vært med på å senke både Chelsea og Manchester United, kan også smile når han leser hva avisene skriver etter helgas opptreden.

- King fikk sin revansje på en utsøkt måte. Scoringen hans var glimrende satt. Det var en type avslutning som hans gamleklubb hadde trengt flere av, skriver Daily Mail.

Overraskelseslag Hyllesten av King skyldes mathcvinnerscoringen mot gamleklubben Manchester United på lørdag, som har blitt mye omtalt i Dagbladet og andre norske medier.

Årsaken til Jarstein-hyllesten er kanskje mer ukjent. Hertha-keeperen holdt nok en gang nullen da hovedstadsklubben vant hele 4-0 borte mot SV Darmstadt 98.

STORSPILLER: Rune Almenning Jarstein blir hyllet av Hertha Berlin-manager Pal Dardai. Foto: THOMAS EISENHUTH/dpa - NO WIRE SERVICE -
STORSPILLER: Rune Almenning Jarstein blir hyllet av Hertha Berlin-manager Pal Dardai. Foto: THOMAS EISENHUTH/dpa - NO WIRE SERVICE - Vis mer

Dermed er Hertha oppe på en overraskende 3. plass på tabellen i Bundesligaen - med bare gigantklubbene Bayern München og Borussia Dortmund foran seg.

I Bundesliga er det kun suverene Bayern München og FC Ingolstadt, hvor landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland sliter benken, som har færre baklengs enn Jarstein og Hertha.

Jarstein har storspilt i kamp etter kamp i Thomas Krafts skadefravær. Nå skriver tyske medier at de tror at Kraft, som har en fortid i Bayern München, kan få det vanskelig med å ta tilbake keeperplassen.

Vil forlenge kontrakten Jarstein har imponert så mye at han har fått tilbud om ny kontrakt, og den tidligere Odd-, Rosenborg- og Viking-keeperen har signalisert at han vil fortsette i hovedstadsklubben.

- Jeg ønsker å bli i klubben, sier Jarstein til B.Z. Berlin.

Denne nyheten omtalte Dagbladet for en måned siden. Da fortalte Jarsten at han på ingen måte hadde forventet en så god høstsesong.

- Jeg hadde ikke regnet med noe av dette for tre måneder siden. Men jeg har trent mye og hardt. Jeg har spurt om råd for hvordan jeg kan utvikle meg. Sjansen kommer. Og er du ikke godt nok forberedt da, har du egentlig dummet deg ut, forklarte han til Dagbladet på hvordan han har klart å slå tilbake.

Andre norske utenlandsproffer i aksjon I tillegg til Jarstein og King var en rekke andre norske utenlandsproffer i aksjon i helga. Tarik Elyounoussi spilte 90 minutter for Hoffenheim i 1-0-seieren over Hannover, mens Per Ciljan Skjelbred fikk 82 minutter for Hertha i den overnevnte 4-0-triumfen.

Valon Berisha gjorde en god forestilling da Red Bull Salzburg slo Rapid Wien 2-0. Alexander Tettey spilte 90 minutter da Norwich klarte 1-1 mot Everton.

Håvard Nordtveit hadde tunge 90 minutter på jobb da de Borussia Mönchengladbach gikk på et ydmykende 0-5-tap mot Bayer Leverkusen, mens Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic fa St. Jonhnstone ble slått 3-0 borte.

MATHCVINNER: Joshua King senket Manchester United og ble hyllet av Bournemouth-manager Eddie Howe.
Reuters / Toby Melville
MATHCVINNER: Joshua King senket Manchester United og ble hyllet av Bournemouth-manager Eddie Howe. Reuters / Toby Melville Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media