Ble whiplash-skadd etter spark i hodet

Milan-spilleren skal gjennom nye nakke- og hjerneundersøkelser.

UTSKREVET: Nicola Legrottaglie ble skrevet ut fra sykehuset i går, men skal til nye undersøkelser i dag. Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP
UTSKREVET: Nicola Legrottaglie ble skrevet ut fra sykehuset i går, men skal til nye undersøkelser i dag. Foto: GIUSEPPE CACACE/AFPVis mer

(Dagbladet): Nicola Legrottaglie hadde en verst tenkelig debut for AC Milan på tirsdag. Ikke fordi det ble 0-0 hjemme mot serietreer Lazio, men fordi han bare fikk 35 minutter på banen.

Debuten endte med at han ble fraktet til sykehus.

Nå er det klart at han pådro seg en whiplash-skade, ifølge Football-Italia. Eller en nakkeskade med whiplash-mekanisme, som er mer medisinsk korrekt.

Overnattet på sykehus Legrottaglie var uheldig etter en lav heading og ble sparket i hodet av Lazio-spilleren Libor Kozak. Han pådro seg et stort kutt i panna og ble raskt påført nakkekrage.

Han tilbrakte natta på sykehus, men ble skrevet ut i løpet av gårsdagen. Det er foreløpig uklart når han er spilleklar igjen, men den ferske Milan-spilleren mister definitivt helgas kamp.

- Legrottaglie ble påført et spark i hodet som førte til at han måtte sy, og en kraftig trøkk i nakken. Vi har gjennomført tester av hjernen og nakken og vil foreta nye tester torsdag. Først etter å ha fått disse resultatene vil vi vite mer om hvor lang tid det tar før han er tilbake, sier Milan-lege Gianluca Melegati til klubbens hjemmeside.

Lagkameratene var rasende etter kampen. Mario Yepes mener dommeren burde vist ut Kozak og Massimo Oddo ble skremt av synet.

- Nicolas skade så alvorlig ut, for han klarte ikke bevege seg, sa han.

Ingen brudd for Bonera Også Daniele Bonera pådro seg en smell i hodet, etter en Kozak-albue, og ble kjørt til sykehus.

- Bonera pådro seg en smell i venstre kjevebein og under øyet, men han ble ikke påført noen brudd. Han vil være tilgjengelig for neste kamp, sier Milan-legen.

Milaneserne møter Genoa borte på søndag, en kamp de bør vinne for å holde den gode luka ned til Napoli. De lyseblå spiller nemlig hjemme mot Cesena, og der lukter det tre Napoli-poeng.

AC Milan topper Serie A med 48 poeng etter 23 kamper, fem poeng foran Napoli.

Høydepunkter: Her kan du se Serie A-scoringer fra forrige runde

KLAR TIL HELGA: Daniele Bonera fikk en albue i ansiktet, men er klar til søndagens kamp i Genoa. Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP
KLAR TIL HELGA: Daniele Bonera fikk en albue i ansiktet, men er klar til søndagens kamp i Genoa. Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP Vis mer