Bleieskiftarbeideren

- Hver sommer i 25 år har jeg vært far for 25000 unger i Norway Cup. I alle disse åra har jeg samtidig drømt om å bli pappa sjøl. Nå har jeg endelig blitt det, til de grader, sier Frode Kyvåg (55) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tre timer etter at de toeggede tvillingene Rikke (3000 gram) og Selma (3600 gram) ble født ved keisersnitt på Ullevål sykehus 26. februar, badet og skiftet Norway Cup-sjefen bleier på de to hjerteknuserne første gang.

- Nå er jeg på god vei mot tusen bleieskift. Enkelte ganger har det vært stell hver time. Men vi klager ikke et sekund, verken Monica (33) eller jeg. Tida går så utrolig fort. Fire ukers pappapermisjon gikk som en røyk. Før vi får snudd oss, står jentene og ber om lommepenger til dansemoro, sier Frode Kyvåg.

Prater sammen

På stellebordet tar han seg alltid god tid med de snart ti uker gamle sjarmtrollene.

- Jeg kunne også brukt 20 sekunder, som vinnerne av bleieskiftkonkurransene på supermarkedene. Men jeg koser meg med jobben, og bruker god tid. Vi prater sammen på stellebordet, Rikke, Selma og jeg, sier Frode Kyvåg.

Mamma Monica lå fortsatt i narkose etter fødselen da pappaen, stolt som en hane, stelte tvillingjentene første gang.

- Frode er kjempeflink til å skifte bleier og ta seg av ungene. Når han er hjemme, får jeg nesten ikke slippe til. Da overtar han helt, mens jeg knapt får låne dem. Med stell døgnet rundt føler vi oss begge som bleieskiftarbeidere, sier Monica Kyvåg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer