Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bleikt Stabæk fornøyd med uavgjort

Molde temmet gullkandidaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Molde FK - Stabæk 0-0

Kanskje var det for å få frem den riktige følelsen. Kanskje setter Jan Jönsson sin lit til overtro i jakten på Stabæk-gull.

Det var uansett fint lite ved Stabæks spill som levde opp til de ferske bortedraktene i kledelig gullfarge på Aker Stadion.

- Det snakket om gulldraktene, de er fine og at de er i gull handler bare om designet, sier Daniel Nannskog til TV2 etter kampen.

Super-svensken var fornøyd med ett poeng i Molde.

- Vi kommer ikke opp på vanlig nivå i dag, men det er ingen skam å tape poeng her i Molde. Det er det mange som vil gjøre for Molde er et godt lag, skryter Nannskog.

Molde nærmest

Molde var nærmest seieren i serieåpningen og kjempet tidvis Stabæk ut av stilen i det målløse oppgjøret.

LØSKRUTT: Veigar Pall Gunnarson og Stabæk kom aldri opp på vant nivå mot Molde og må si seg fornøyd med ett poeng i serieåpninga. Foto: Svein Ekornesvaag/Scanpix
LØSKRUTT: Veigar Pall Gunnarson og Stabæk kom aldri opp på vant nivå mot Molde og må si seg fornøyd med ett poeng i serieåpninga. Foto: Svein Ekornesvaag/Scanpix Vis mer

- Det var vel litt både og i dag, men det er skjønt å vise at vi kan stå opp mot en gullkandidat som Stabæk. Vi hadde sjanser nok til å score, sier Molde-trener Kjell Jonevret etter kampen.

Stabæk-trener Jan Jönsson var middels fornøyd.

- Vi må vel være ydmyke og si at 0-0 var et greit resultat i dag. Vi savner rytme i angrepsspillet, sier Jönsson.

Å si at første omgang var et fyrverkeri er en overdrivelse. Det var mye mer av en klassisk serieåpning. Spesielt hjemmelaget viste stor vilje til å gå i angrep, men manglet presisjon i den siste og avgjørende gjennombruddspasningen.

Nærmest scoring kom unggutten Vegard Forren etter et kvarter da han løp seg fri på første stolpe. Headinga gikk en meter til side for mål.

Svak Tchoyi

Stabæk på sin side brukte lang tid på å komme i gang. Somen A. Tchoyi var uvanlig klønete med ballen i beina og resten av de gull-kledde bæringene sleit med å hanskes et aggressivt hjemmelag.

- Somen trenger nok ei uke til med trening før han er klar til kamp, medgir Stabæk-trener Jan Jönsson etter kampslutt.

Litt etter litt kom Stabæks superduo på topp mer inn i kampen og Daniel Nannskog kom seg til to gode målsjanser mot slutten av omgangen. Ved begge tilfellene ble vinkelen for skrå for svensken og Molde-keeper Jan Kjell Larsen kunne redde enkelt.

image: Bleikt Stabæk fornøyd med uavgjort

Somen A. Tchoyi ble tatt av banen i pausen etter en skrekkelig første omgang i Molde, men det hjalp lite for gjestene fra Bærum.

Kunststykke

Molde fortsatte å sette trykk på Stabæk med aggressivt duellspill og direkte angrepsfotball. Ti minutter ut i omgangen vartet Mame Biram Diouf opp med ett stykke fotballkunst.

Den arrige spissen mottok ballen feilvendt på 16 meter, vippet den opp i lufta og overrasket med et presist brassespark. Bare ei lang hånd fra Jon Knudsen sørget for at Stabæk fortsatt beholdt ”smultringen”.

Alanzinho kom nærmest for gjestene, men det måtte en skikkelig Molde-blunder til. Midtveis i omgangen var Marcus Andreasson uoppmerksom på Alanzinho og slapp en rolig ball inn til keeper Jan Kjell Larsen.

Brassen snappet ballen, men den tidligere landslagskeeperen kom fint ut og fikk reddet skuddforsøket. .

<B>BRASSE-SVENSKE:</B> Daniel Nannskog tror mange lag kommer til å slite på Aker Stadion i årets sesong.
<B>MOLDE IMPONERTE:</B> Magne Hoseth og Molde var tøffe i duellspillet og satte press på Christian Keller og Stabæk på Aker Stadion.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!