SYNSK? Den britiskfødte blekkspruten Paul valgte etter litt tenketid å sette seg på matboksen med det spanske flagget på. Foto: Patrik Stollarz, AFP/Scanpix
SYNSK? Den britiskfødte blekkspruten Paul valgte etter litt tenketid å sette seg på matboksen med det spanske flagget på. Foto: Patrik Stollarz, AFP/ScanpixVis mer

Blekkspruten Paul utpeker Spania som semi-vinner

Har spådd riktig resultat i de fem første kampene til Tyskland.

||| Tyske fans håper at den til nå sannspådde blekkspruten Paul tar feil i sitt tips om at Tyskland taper morgendagens semifinale mot Spania.

Britiskfødte Paul har fra sitt akvarium i Berlin tippet riktig på alle av Tysklands kamper så langt i fotball-VM og med det er han blitt nasjonalkjendis.

I dag fikk han igjen valget mellom å velge mat fra en av to beholdere, den ene med et spansk flagg og den andre med det tyske. Den første boksen Paul velger blir sett på som hans valg, og etter litt dveling gikk han til slutt for beholderen med det rødgule flagget.

Valget ble sendt live på flere tyske TV-kanaler. Flere kommentatorer trakk Pauls spådom i tvil, og det hører også med til historien at blekkspruten har tatt feil før. Under EM i 2008 valgte han Tyskland som seierherre over nettopp Spania, i finalen som Spania vant 1-0.

(NTB)