Blendet av Zola

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United- Chelsea 1- 1. Det var ikke fest, det var tidtrøyte. Og egentlig var det ikke spennende heller. Men sju minutter før slutt kom endelig Zola til Old Trafford. Med en utlikning det er verd å henge på veggen.


ZOLA REDDET KVELDEN: Chelsea og Gianfranco Zola spilte uavgjort på Old Trafford. Skal Manchester United ha håp om å vinne Premier League bør de klare bedre en uavgjort på hjemmebane.

83 minutter inn i toppkvelden hadde Manchester United egentlig begravd fotballkampen. Andy Cole hadde scoret på overtid før pause, Tore André Flo og Gianfranco Zola så ikke ut som målscorere, og egentlig satt jeg bare og så på klokka. Men tålmodighet er også en fotballdyd, og Zola er en rev når det handler om å levere.

Og enda bedre:

Han elsker det - mer enn noe annet.

- Jeg blir i veldig godt humør når jeg scorer slike mål, sier Zola. - Det er en god følelse å få til det du prøver på. Men det viktigste er likevel at Chelsea fikk et poeng ut av denne kampen. Det ville vært urettferdig om vi hadde tapt.

Sjanseløs

Slike mål - som det Manchester United fikk midt i trynet i går kveld - handler om medfødt følelse og frekkhet. Og du kan jo spørre Peter Schmeichel hvordan det er å være mottaker. For United-keeperen, uansett hvor svær og uovervinnelig han prøvde å gjøre seg, var sjanseløs da Zola dytten foten under ballen.

Og lurte inn utlikningen.

Med en delikat liten lobb.

- Et flott mål, sier Tore André Flo til Dagbladet. - Jeg er ikke fornøyd med det jeg presterte sjøl, men resultatet hjelper godt på humøret.

- Forklaring på at det gikk tungt?

- Det største problemet var at jeg ikke kom til sjanser. Det skuffer meg. Men som sagt - jeg er happy med resultatet. Og for Chelsea er det viktigst.

- Da Babayaro rundet Schmeichel uten at Chelsea klarte å score, trodde jeg det var vår kveld, sier United-manager Alex Ferguson. Øyeblikket han snakker om skjedde fem minutter før Zolas glimt. Men Babayaros forsøk var det som ga Chelsea håpet.

Zolas fantastiske egenskaper ga dem poenget.

Manchester United har ikke vunnet en fotballkamp siden de slo Leeds 3- 2 29. november. Etter det har både Aston Villa, Bayern Munchen, Tottenham og Chelsea utliknet det United mener de burde vunnet.

- Chelsea var bedre enn oss, kampen sett under ett, sier Ferguson. - De fortjente det de fikk. Men for meg er det ikke det som er poenget. Det som bekymrer er at vi ikke klarer å vinne.

Men midt i alle problemene:

- Når jeg snur på det gir jeg spillerne kreditt tross alt, sier Ferguson. - Ja, vi har spilt fire uavgjorte kamper på rad. Men vi er i kvartfinalen i Mesterligaen og holder oss rett under toppen av tabellen. Det er da noe.

På tribunen

Ole Gunnar Solskjær og Henning Berg skiftet ikke på Old Trafford i går kveld. Ronny Johnsen ble sittende på benken. Men det som var oppsiktsvekkende var at David Beckham og Ryan Giggs - sammen med Solskjær - gutta som sto bak alt det offensive mot Tottenham - ikke startet.

Det forteller alt Alex Fergusons positive hodebry, og om Ole Gunnar Solskjærs tålmodighetsprøve i Manchester United.