Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Blendet Blackburn med sitt konsept og powerpoint-presentasjon»

Britiske aviser: Uenighet om Berg i klubben.

ØNSKET AV SINGH: Britisk presse mener Blackburn-direktør Derek Shaw (t.h) opprinnelig ikke ville ansette Henning Berg, mens rådgiver Shebby Singh (t.v) kjempet nordmannens sak etter at intervjuet var gjennomført. Her fra nordmannens pressekonferanse i formiddag. Foto: Scanpix / AP Photo /Jon Super
ØNSKET AV SINGH: Britisk presse mener Blackburn-direktør Derek Shaw (t.h) opprinnelig ikke ville ansette Henning Berg, mens rådgiver Shebby Singh (t.v) kjempet nordmannens sak etter at intervjuet var gjennomført. Her fra nordmannens pressekonferanse i formiddag. Foto: Scanpix / AP Photo /Jon Super Vis mer

(Dagbladet): I formiddag ble Henning Berg (43) presentert som ny Blackburn-sjef, han kunne igjen posere i blåhvitt ute på Ewood Park-gresset.

Før Berg fikk uttale seg om planene for den opprykksjagende Championship-klubben var Norges siste trenereksport allerede fyldig omtalt i de fleste britiske aviser.

Nær sagt samtlige bretter ut Bergs krasse TV 2-uttalelser om Rovers' indiske eiere Venky's - hentet fra TV 2s Premier League-studio i Norge i mai.

Ny trenergenerasjon The Independent forteller i tillegg at den tidligere LSK- og Lyn-treneren egentlig ikke var påtenkt trenerjobben på Ewood Park.

Avisa skriver at Blackburn-direktør Derek Shaw ønsket seg en mer erfaren kandidat. Men det endret seg straks mannen med 100 landskamper for Norge fikk stille på intervju i gamleklubben i Nordvest-England.

- Han kom sent inn i racet om å få ta over på Ewood Park, men han blendet ledelsen med sitt konsept, sin powerpoint-presentasjon og en ny generasjon trenerideer, skriver avisas reporter.

Ønsket Holloway? Forkjemperen for Berg i Blackburn oppgis å være Gamst-kritikeren Shabby Singh - en TV-personlighet fra Malaysia hentet inn av Venky's. Han ønsker en trener med sterke bånd til klubben.

Daily Express skriver at Blackpool-sjef Ian Holloway var mannen Shaw ville hente, mens det The Sun rapporterer at Berg ble heftig diskutert før utnevnelsen.

Storbritannias største avis mener det var klubbsjef Anuradha Desai som til slutt ga grønt lys, etter samtaler med eierne Balaji og Venkatesh Rao.

- Det virker som hans ry som spiller veide opp for de frittalende kommentarene, da han ble intervjuet av direktør Derek Shaw. Det tyder på at det var mye uenighet i klubben, skriver avisa.

Lokalavisa Lancashire Telegraph skriver at det blir feil å stemple Berg som uerfaren, han har tross alt vært trener i Norge i seks år.

- For ikke å glemme hans legendariske status som spiller både hos Blackburn Rovers og Manchester United. Berg er ingen idiot. Han opplevde suksess i son første trenerjobb i Lyn og startet lovende nok da han overtok Lillestrøm i august 2008, skriver Rovers-spaltist Andy Cryer.

Fornuftig og kunnskapsrik Samtidig legger lokalavisa ikke skjul på at Berg langt fra er en suksessgaranti.

- Bergs ankomst i stolen på Ewood Park ses på av mange som gambling, og de har sikkert rett.

Nordmannens tidligere Rovers-lagkamerat fra 90-tallet, vingen Jason Wilcox, medgir at han ikke forventet å se Berg som manager i klubben.

GAMBLER MED BERG: Lokalavisa i Lancashire mener Henning Berg er et usikkert valgt. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GAMBLER MED BERG: Lokalavisa i Lancashire mener Henning Berg er et usikkert valgt. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det var en liten overraskelse, men han var veldig fornuftig og kunnskapsrik da han spilte for oss, og jeg er sikker på at han kommer til å gjøre det bra. Det er på tide vi vender oss mot folk som kjenner klubben godt. Henning er en slik, sier Wilcox til Blackburn-avisa.

Dessuten var Berg sentral da Blackburn vant ligaen i 1995, samt ligacupen i 2002. Uten nordmannen i klubben har ikke de blåhvite vunnet noe som helst siden 1928.

ÅTTE ÅR I KLUBBEN: Henning Berg, her i duell med Alan Shearer, vant trofeer i begge sine perioder som Blackburn-spiller. Foto: REUTERS/Ian Hodgson
ÅTTE ÅR I KLUBBEN: Henning Berg, her i duell med Alan Shearer, vant trofeer i begge sine perioder som Blackburn-spiller. Foto: REUTERS/Ian Hodgson Vis mer