Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bli i Vålerenga, Steffen!

ULLEVAAL (Dagbladet): Når landslaget og Ullevaal-publikummet tar vinterferie som bestekompiser, er det lett å bli så rørt at du ikke får med deg hvem som har sendt Norge rett inn i VM-spenningen. Det er verken Åge Hareide eller fansen, men Steffen Iversen.

Kanskje var han ikke bestemann i går, men garantert den viktigste. Akkurat som mot Skottland på Hampden Park på lørdag.

På fem dager har VIF-spilleren snudd et landslag i poengnød til et Norge med passe poeng og overflod av optimisme til å komme seg igjennom resten av VM-kvaliken.

Det er nesten for godt til å være sant.

Og det er det jo heller ikke.

FOR INGEN

vinner noe alene i fotball. Men en eneste spiller kan trekke fram kvaliteter i medspillerne som vipper laget i riktig retning. Det er det Steffen Iversen har gjort etter at han kom tilbake til Tippeligaen og fant en form han neppe trodde han hadde.

Påvirkningen synes best på John Carew. Han er dratt med av Steffens smittende humør og har fått en spissmakker som er til å leke med.

SELVSAGT ER

det lek dette er snakk om: - Steffen kan visst ikke si noe uten å avslutte setningen med en latter, sa en pressevenn på sidelinja under en landslagstrening forleden.

Det er riktig sett. Med glede har trøkket fra treningene satt seg på banen slik at sure Ullevaal også ble erobret til slutt.

DA STEFFEN

headet igjennom pasningen før 2 - 0, var det klart:

  •  I vinter kan Åge Hareide være en like boblende glad landslagsboss som da han begynte i jobben i fjor.

Skjønt kanskje ikke like taktisk visjonær på vegne av det norske pasningsspillet.

Men hvem bryr seg om sånt etter en kveld der Norge vinner 3 - 0, har målsjanser til det dobbelte og løfter samholdet i gruppa enda et hakk mot VM-sluttspill.

DETTE SAMHOLDET

er Steffen Iversen en viktig del av. Derfor betyr det mye at han får bli i Vålerenga gjennom vinteren og fortsette den sportslige framgangen. Suksessen i høst har gjort ham til en smartere spiller med ro til å hente ut flere kvaliteter også av seg selv enn det blendende hodespillet.

Ny proffkontrakt i eller nær hjembyen London innebærer automatisk mer utrygghet både på stabil spilletid og form. Den usikkerheten er det siste landslaget trenger rundt sin viktigste spiller.

FOR SELV

etter en strålende fotballkveld går det an å ane hvor mye fortsettelsen kommer til å bli knyttet opp mot landslagets nye spisspar. De seks raske VM-poengene har kommet mer på personlige enn kollektive pluss.

Riktignok valgte Åge Hareide en perfekt taktikk mot Slovenia med vekt på mange spillere rundt gjestenes to gode ballholdere på midten, men det var John Carews overlegne avslutning som forandret det antatte kampbildet fullstendig. Med 0 - 1 måtte Slovenia fram på banen for godt og da ble det en kveld for gode, gammeldagse breakdowns i stedet for luftkamp.

KANSKJE VAR

det like greit. For når landslagsledelsen ser videre på en av sine hardeste kvalikmotstandere, vil de oppdage at gjestene vant samtlige fire høye dødballer i det norske feltet før pause. Den fordelen vi trodde vi skulle ha i lufta, kan bli utliknet på nytt i returkampen. Slovenia ser fortsatt ut som et lag som kan stoppe den norske fellesferien i Tyskland i 2006.

Men det er før de unge, norske spillere løfter seg videre gjennom landslagets vinterpause. I går var Jan Gunnar Solli bestemann og liknet mye mer en klassisk ving enn det han har gjort på høyrekanten for Rosenborg. Det også har noe med trygghet å gjøre.

Den gode innsatsen fra siste landskamp hjalp fram kvalitetene i innleggene.

PÅ SAMME

vis vokste Morten Gamst Pedersen etter sin tidlige målgivende pasning. Med mer stabilt Blackburn-spill, starter Norge med en atskillig mer moden venstrekant når VM-kvaliken fortsetter mot Moldovia sist i mars.

Da har ikke kvalikspillet kommet for tidlig på Åge Hareide likevel. Han har lyktes som landslagssjef både i medgang og motgang og har de beste mulighetene til å være med i tetkampen i pulja helt inn.

I hvert fall hvis Steffen Iversen velger å bli litt lenger i Vålerenga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media