Annonsørinnhold

Bli med Dagbladets ekspert i jakten på fem millioner kroner

Bonuspott på Midtuketippingen!

Øynene på ballen: Tottenhams Adebayor, til høyre, og Benficas Garay i duell da Benfica vant 3-1 i London 13. mars 2014. Denne uken møtes de i returoppgjøret, en kamp på en tippekupong som potensielt kan gi en norsk tipper 5 millioner kroner i premie. Foto: REUTERS/Dylan Martinez.
Øynene på ballen: Tottenhams Adebayor, til høyre, og Benficas Garay i duell da Benfica vant 3-1 i London 13. mars 2014. Denne uken møtes de i returoppgjøret, en kamp på en tippekupong som potensielt kan gi en norsk tipper 5 millioner kroner i premie. Foto: REUTERS/Dylan Martinez. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har tidligere skrevet en artikkel på denne bloggen som het «Slik vinner du i tipping» med en del tips for de av oss som fortsatt har varme følelser for den tradisjonelle HUB-kupongen der man må tippe 12 riktige kamper for å vinne førstepremien.

Den artikkelen skal ikke gjentas her, men ett av hovedpoengene er å være våken når Norsk Tipping såkalte «bonuspott» har bygget seg opp. Bonuspotten utbetales til vinnere som er alene om 12 rette i en tippeomgang. Potten øker for hver kupong den ikke blir utbetalt, helt til den når 5 millioner. Da fordeles den til alle som har 12 rette.

Denne ukes midtukekupong er på sitt aller heteste for de grådigste tipperne blant oss. Bonuspotten inneholder 4,8 millioner kroner ekstra, og det er siste sjanse for oss som gjerne vil ha alle millionene alene. Det er nå jernet er varmt!

Folkerekka
Tipping er et pottspill, der Norsk Tipping samler inn tips og innsatser for så å dele premiepotten på de deltakere som har 10, 11 eller 12 riktige. Det betyr at hvis du tipper som «alle andre» og vinner, blir premiene lave.

Skal du prøve deg på de store gevinstene, kan du gå mer vitenskapelig til verks enn å satse på flaks og hekleoppskrifter. På Norsk Tippings hjemmesider kan du få frem «folkerekka», som forteller om hvor stor prosentandel av tipperne som har tippet et bestemt utfall. Sammen med gode kampanalyser, fra for eksempel Dagbladets oddssider, kan du prøve å tippe bevisst mot strømmen i kamper hvor ett utfall synes overvurdert. Får du inn en skikkelig outsider kan du ha gode sjanser på en hyggelig premie selv om de andre tipsene ikke er like «crazy».

Bruk gjerne avistippernes oppsett til tippekupong som et utgangspunkt, men det er liten vits i å levere disse oppsettene om du jager store premier.

Folkerekka vil av og til vise at en stor favoritt er markert på opptil 90 prosent av kupongene. Det sier seg selv det ryker enormt mange tippere om denne favoritten ikke innfrir. Spanderer du en gardering i den kampen, og heller tipper en annen kamp «sikker», vil du kanskje vinne sjeldnere, men ha sjanse på større premier når du først vinner. Noen store lag, med kjente navn, er nesten alltid overvurdert.

Å tippe andre utfall enn favorittseiere er helt nødvendig om du skal bli alene om denne ukens millionpott.

Denne ukens kupong
Jeg gir her noen korte analyser av hver av de aktuelle kampene, hvorav fire spilles onsdag og åtte torsdag. Analysene avviker litt fra de som ligger på Dagbladets oddssider ved at det kun er fokus på tipping, ikke odds. I denne sammenheng er det også fokus på den såkalte «folkerekka», slik at vi kan finne smarte tippetegn med høy lønnsomhet. Ut fra dette kan du selv komponere en kupong som jager millionpotten.

1. Manchester United - Olympiakos
Champions League. En svært spennende fotballkamp, med utrolig mye på spill spesielt for hjemmelaget. Manchester United er store favoritter, og i skrivende stund tippet av 65 prosent av tipperne. Det er mye, men står nok også i greit forhold til vinnersjansene. Det er nok ikke her du gjør det beste kjøpet med tanke på et favoritt-motspill, men vi vet at greske Olympiakos er defensivt solide, så en U kan vurderes.

2. Borussia Dortmund - Zenit St. Petersburg
Champions League. Hjemmelaget leder 4-2 fra bortekampen og kan tillate seg å spille uten kniven på strupen, mens det russiske bortelaget nettopp har fått ny trener og vil nok vise seg frem. Hele 82 prosent av tipperne har markert for tysk seier, og det er vanskelig å være uenig med dem. Likevel trenger ikke Dortmund vinne, og har i tillegg litt skadetrøbbel. Får du inn en U eller B her er du allerede på god vei til en stor tolverpott.

3. Newport - Dag & Red
Engelsk League Two. Et stykke ned i det engelske seriesystemet, to lag som er naboer midt på tabellen. Tipperne som ventet forvirret, denne er gardert bredt av mange med fordelingen 47-31-22 på H-U-B. Klarer man å tippe en kamp som denne uten garderinger er det selvsagt en styrke. I så fall vil jeg si at U er mest aktuelt.

4. Motherwell - Inverness
Skotsk Premier League. Her har jeg selv tippet hjemmeseier på Langoddsen. Vertene er godt uthvilt og har mye å spille om, vertene kommer fra en cupfinale som gikk helt til straffesparkkonkurranse og har lite å spille for. 58 prosent av tipperne har spilt H. Det kan være klokt, dette er et mulig alternativ til en «banker» som ikke er spilt av «hele Norge».

5. Anzhi - AZ Alkmaar
Europa League. Russiske Anzhi har hatt en elendig sesong så langt, men har styrket stallen noe. Må vinne her for å ha sjanse til å avansere. Begge lag spilt mye målfattige kamper i denne turneringen. Vrient, og 38-31-31 på H-U-B viser at også tipperne sliter. Anbefaler å spandere gardering(er) her, ønsker du å gamble er hjemmeseier mest aktuelt.

6. Benfica - Tottenham
Europa League. Benfica vant 3-1 i London, og trenger altså ikke vinne for å avansere til neste runde. Er svært solide hjemme, og tippet av 66 prosent av tipperne. Det lyder noe høyt, Tottenham er ikke noe dårlig fotballag når spillet sitter. Aktuelt med både U og B her som alternativer.

7. Fiorentina - Juventus
Europa League. 1-1 i det første oppgjøret. Fiorentina synes å være det eneste laget i Italia som Juventus har litt trøbbel med å slå. Tipperne har skjønt dette og bare 46 prosent har markert Juventus-seier, men synes likevel både H og U er interessante markeringer her. Fiorentina vant 4-2 hjemme mot Juventus i ligaspillet, og med bare 23 prosent markeringer på folkerekka er dette et spennende tippetegn å la stå ugardert.

8. Viktoria Plzen - Lyon
Europa League. Lyon avgjorde i prinsippet dette med 4-1 hjemme. Tipperne har valgt å spre kryssene med prosentsettingen 35-29-36 på H-U-B. Tror tsjekkerne fort kan få en slags revansj her, og sikker hjemmeseier kan være aktuelt.

9. Valencia - Ludogorets
Europa League. Igjen et oppgjør som synes avgjort etter at Valencia vant 3-0 borte. Spanjolene var i en lignende situasjon i forrige runde av denne turneringen og gadd da ikke mer enn 0-0 hjemme. Er kraftig overvurdert med 82 prosent på hjemmeseier, og her kan skatten ligge begravet, med spesielt U som en høyaktuell gardering, men også B med bare 7 prosent markeringer.

10. Real Betis - Sevilla
Europa League. Real Betis vant overraskende 2-0 i det motsatte oppgjøret, det vil si overraskende for alle andre enn følgere av Dagbladets oddstips, som tippet Betis-seier til 6,50 i odds. Nå spilles returoppgjøret. Det er duket for fyrige følelser og høy temperatur, med en viss dose galskap. Alt kan skje, bruk garderinger. Tipperne har markert bredt med 38-28-34.

11. Napoli - Porto
Europa League. Her har jeg personlig god tro på hjemmeseier, etter at Porto vant 1-0 i det første oppgjøret. 60 prosent av tipperne har markert for hjemmeseier. Jager man en høy utbetaling er uavgjort absolutt å vurdere, vil ikke være veldig overraskende.

12. Salzburg - Basel
Europa League. Salzburg feier all motstand til side i østerriksk fotball og har vunnet ti av 11 kamper i denne turneringen så langt. Det ble likevel 0-0 i det motsatte oppgjøret, og rutinerte Basel kan på en god dag lure vertene. Basel slo som kjent Chelsea både hjemme og borte i Champions League i høst, noe som tyder på en viss evne. Med hele 65 prosent markeringer på H kan det være godt betalt å ta med både U og B.

Det var noen korte vurderinger fra meg altså, du finner lengre på Dagbladets oddstipssider. Stol på dine egne betraktninger! Kupongen kan du for eksempel levere her: Midtukekupongen

Leveringsfristen er 20.40 i kveld! Leverer du den sent kan du få de mest oppdaterte prosentene fra folkerekka, som du finner på Norsk Tippings egne tippesider.

Lykke til med ditt forsøk på å ta bonuspotten alene; den som intet våger intet vinner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer