Bli med ut i bakkene på den norske katastrofedagen

Det gikk ikke helt veien under snowboard-VM på hjemmebane i dag.

(Dagbladet): Etter tidenes sesong feilet landslagsgutta da det gjaldt som mest — og jentene var ikke stort bedre. Været var det eneste lyspunktet under snowboard-VM på hjemmebane så langt.

I gårsdagens slopestyle-kvartfinale feilet forhåndsfavoritt Torstein Horgmo (24) på begge sine runs, og var langt unna direkte kvalifisering til semifinalen. Derfor skulle det holde hardt om han i dag likevel skulle enda opp med å komme videre som «lucky looser».

Østreng eneste nordmann i semifinalen Slik gikk det altså ikke — og skuffelsen stoppet ikke der. For ikke én eneste en av de syv nordmennene som kjørte dagens heat greide nemlig å ta seg videre, verken på den ene eller andre måten.

Dermed er Alexander Østreng, som kvalifiserte seg i gårsdagens heat, eneste nordmann i semifinalen.

Blant dem som feilet i dag finner man blant annet Ulrik Badertscher — mannen som tidligere i sesongen vant den prestisjetunge Air & Style-konkurransen i Beijing med en egenkomponert dobbeltflip (den såkalte Ulrik-flippen).

Resultatet var med andre ord en liten bombe.

- Stang ut Landslagssjef Thomas Harstad forklarer det hele med uflaks.

- I snowboard er det snakk om små marginer. Man lander omtrent 50 prosent av gangene, og det blir ofte stang ut. Men så mye stang ut som vi opplevde i dag, det er unormalt. Halvparten av gutta burde gått videre. De har kjørt veldig bra på trening, hele uka, sier han.

På pressetreffet med det norske laget etter konkurransen var stemningen ikke uventet laber, men gutta har stor tro på Østreng — vårt håp.

Selv var han forsiktig med å bli med på spådommene om VM-gull.

- Runnet jeg gjorde nå i kvartfinalen var det tredje beste overall, men jeg tror ikke det blir nok i neste runde, sier han.