- Bli mer ego, sier Eggen

I går fikk Frode Johnsen sin debut som RBK-spiss. - Frode bør tenke mer på seg sjøl i enkelte situasjoner, mener Nils Arne Eggen etter bortetapet.

Eggen var brukbart fornøyd med det han fikk se, særlig i første omgang. Da var Johnsen mye involvert som oppspillspunkt. Men mål ble det ikke.

- Han er veldig god med ballen, og beveger seg godt. Frode er en lagspiller og blir en fin tilvekst, men han kan gjerne bli mer egoistisk foran mål, mener Nils Arne Eggen.

Reserver

I Johnsen har treneren fått en helt annen spisstype enn John Carew. Ikke minst mangler han forgjengerens kraft og gjennombruddshissighet.

- Men dette blir bra det, når vi får spilt ham sammen med de beste gutta våre, sier Eggen.

Sjøl skryter Johnsen veldig av et inkluderende RBK-miljø som har tatt godt imot ham.

- Men nå må Carew komme og rydde leiligheten jeg skal overta ved Lerkendal. Så slipper jeg å bo på et hotellrom, sier 26-åringen.

Oppvisningskampen på Finnsnes i Troms var tidvis en dørgende kjedelig forestilling. Et reservepreget RBK - uten EM-spillerne og Ørjan Berg - var likevel best.

Mot Mekka

Men det var TILs nyervervelse Abdoulaye M'Baye som ble matchvinner. Han scoret på sin første sjanse: Frode Fermann la inn fra venstre, Arason ga retur, senegaleseren var frampå og dyttet inn ballen. Den høye afrikaneren gjorde seg ellers bemerket med en imponerende spenst.

- Jeg håper på kontrakt, sier 26-åringen med 50 landskamper for Senegal. I dag avgjør TIL om de vil kjøpe ham. Om TIL handler, blir M'Baye tiltenkt rollen som Rune Langes erstatter. Dersom Lange blir solgt etter sesongen.

  • Erik Hoftun var solid i sitt comeback på stopperplass. Ståle Stensaas gjorde sin første RBK-kamp etter overgangen fra Glasgow Rangers.
NY MÅLJEGER: Frode Johnsen, her i kamp med TILs Roger Lange, debuterte for RBK på lagets treningskampturné i Nord-Norge
MATCHVINNER: Her lager Abdoulaye M'Baye seiersmålet. TIL vant 1-0.