Klar beskjed til Mørk etter EM-åpningen:

- Bli mer egoistisk

Nora Mørk (29) imponerte i mesterskapscomebacket for Norge, men Dagbladets håndballekspert Frode Kyvåg mener stjerna må gå mer for egne scoringssjanser enn hun tidvis gjorde i åpningskampen mot Polen.

HYLLES: Nora Mørk hylles etter mesterskapscomebacket. Video: Viaplay Vis mer
Publisert
  • Norge – Polen 35–22

Midtveis i 1. omgang kritiserte han Mørk for enkelte av valgene hun gjorde i angrep.

- Jeg vil at hun skal true med skudd oftere. Når det ikke skjer blir det mindre plass for Norge å angripe i. Jeg ønsker rett og slett en litt mer egoistisk Nora, forklarte Kyvåg.

- Tror jeg kan bedre

Mørk har vært ute med flere alvorlige skader de siste åra, på pressekonferansen etter kampen var hun aller mest glad bare for å være tilbake i mesterskap.

- Jeg har ventet veldig lenge på dette. Det betyr alt. Jeg er fornøyd med egen innsats, men tror jeg kan prestere enda bedre, men jeg må ta det steg for steg, sa Mørk selv.

- Det er naturlige forklaringer til at hun ikke er på sitt beste. Hun trenger mer tid. Hun trenger kamptrening og trygghet til å feile, og jeg er sikker på at hun vil være der vi ønsker når vi kommer til hovedrunden, utdypet Kyvåg.

Utover i kampen løftet også Mørk seg, og noterte seg for seks mål på sju skudd, fire av de fra straffemerket.

Hun har bare fått noen få kamper for Vipers denne høsten før hun nå skal ut på øverste nivå.

- Vakkert å se

Dagbladet spurte kaptein Stine Bredal Oftedal om skadehistorikken og manglende kamptrening kan være noe av det som holder Mørk litt igjen i starten av mesterskapet.

- Det er første kamp i mesterskapet, så jeg tror det gjaldt litt for alle. Hun har vært ute lenge, men setter straffene og har masse utspill til kant. Jeg er sikker på at det kommer til å bli bedre og bedre. Jeg synes hun er der hun skal være, svarte Bredal Oftedal.

- Hun er rå på assist. Det er vakkert å se når hun går på tvers og slipper ballen ut, utfylte Camilla Herrem, som selv scoret på fem av fem skudd.

Følg alle Norges EM-kamper!

Men det var et norsk lag som lenge slurvet mye mot Polen i åpningskampen. Til pause ledet bare Norge med fire mål, men etter hvilen løsnet det.

Mesterskapsdebutant Rikke Granlund kom inn og gjorde en kjempekamp i mål, og Norge vant til slutt med 11 mål.

Kyvåg tror landslagstrener Thorir Hergeirsson ble betrygget av å se stjernetrioen på bakspillerplass med Bredal Oftedal, Mørk og Veronica Kristiansen etter hvert slippe seg løs.

- Vi fikk justert et par ting. Vi vil veldig gjerne at det skal, men synes utgangspunktet er bra, og det lukter litt svidd, smilte Bredal Oftedal om det offensive spillet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer