Blid tross marerittminuttene

- Jeg får ta det som nyttig erfaring.

METZ (Dagbladet.no): Norge - Kroatia 35-29. Kari Aalvik Grimsbø kom på banen etter pause for å stenge buret, men hun opplevde i stedet noen marerittminutter hun fort bør glemme.

For det norske forsvarsspillet var fortsatt ikke på topp, og Byåsen-jenta slapp inn alle seks skuddene hun fikk på seg i løpet av fem minutter.

Da ble hun tatt av banen og erstattet med Katrine Lunde Haraldsen.

Likevel var det ei blid jente Dagbladet.no møtte i Salle les Arènes etter kampen.

- Dette var en tung kamp. Jeg ville veldig gjerne spille i dag, men det var riktig at Katrine kom inn for meg. Laget er viktigere enn meg, sier Kari.

- Nyttig erfaring

De første 30 minuttene sleit Norge med å få tak på kroatene, som kom til altfor mange gode sjanser. Katrine Lunde Haraldsen hadde heller ikke dagen i mål i 1. omgang.

Først da jentene la om til 5-1-forsvar litt ut i 2. omgang fikk de dreis på det - og etter hvert spilte også Katrine seg stort opp.

TØFFE MINUTTER: Kari Aalvik Grimsbø (t.v.) ble satt i mål etter pause. Etter fem minutter ble hun tatt ut og erstattet med Katrine Lunde Haraldsen. Ingen av dem ser spesielt fornøyd ut her, men etter kampen var smilet tilbake. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
TØFFE MINUTTER: Kari Aalvik Grimsbø (t.v.) ble satt i mål etter pause. Etter fem minutter ble hun tatt ut og erstattet med Katrine Lunde Haraldsen. Ingen av dem ser spesielt fornøyd ut her, men etter kampen var smilet tilbake. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

- Det er synd for Kari, men når du får en sånn start da er det vanskelig å komme seg opp igjen, sier Katrine.

Selv om dette er en kamp Kari Aalvik Grimsbø ikke kommer til å samle på, vil hun bruke den til noe positivt også.

- Sånn er dette gamet. Jeg må bare se på dette som nyttig erfaring og jeg er tross alt kjempeglad bare over å være her i VM. Jeg har allerede stått mer enn jeg gjorde i EM i fjor.

- Jeg kan ikke grave meg ned på grunn av dette.

Vil se video

I stedet for å lete etter spade i Metz sentrum i morgen, vil hun bruke dagen fornuftig.

- Vi trenger en fridag nå. Dette er en kamp jeg kan lære av. Derfor kan det godt hende jeg vil se litt på videoklipp, for å se om det er noe jeg kunne gjort annerledes, sier hun til Dagbladet.no.

Landslagssjef Marit Breivik ble nødt til å bytte målvakt. Både fordi Kari og forsvaret sleit.

- Kari fikk en tøff start. Vi kan heller ikke forvente at hun skal løfte forsvaret, men det venter vi at Katrine kan, sier hun.

Keepertrener Mats Olsson vet alt om bølgedalene målvaktene går gjennom i løpet av en karriere. Nå er Kari bare nede i en dump, for hun er i god form.

- Kari har stått bra her nede tidligere og har vært veldig god på trening. Dette var en mental utfordring for hele laget med tanke på gårsdagens seier mot Russland, og forsvaret fikk ikke tak i skytterne, sier Olsson til Dagbladet.no.

- Denne kampen må Kari bare glemme.

• Her er alle resultatene og tabeller