Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blikk på håndballslandslaget

Norge Sverige 34-31 (14-15)

Toppscorer Sverige: Marcus Ahlm 9

Utvisninger: Norge 5 x 2 min. og rødt kort, Sverige 7 x 2 min.

Dommere: Lauren/Nielsen, Danmark.

Steinar Ege


Karakter: 7

Skudd/redninger 37/16

Første redningen etter åtte minutter, seks totalt før pause. God etter hvilen. Fantastisk redning i undertall. Stengte buret da Sverige nærmet seg.

Glenn Solberg

Karakter: 9

Skudd/mål 8/5

Endelig slo kapteinen til for fullt. Glimrende som playmaker. Finner Løke gang på gang. Scorer i tillegg fem mål. Banens beste spiller.

Johnny Jensen

Karakter: 6

Skudd/mål 1/1

Glapp i første angrepet til Sverige og bommet på en stor kontringssjanse. Viktig for Norge da forsvarsspillet satt. Fin scoring.

Jan Thomas Lauritzen

Karakter: 5

Skudd/mål 3/2

Startet svakt, men viser nok en gang at han er i form. To viktige scoringer i de tette periodene og finner Løke to ganger på strek.

Frank Løke

Karakter: 8

Skudd/mål 10/6

Første omgangen er enorm. Setter sjansene han får og klarer å skaffe seg rom hele tida. Sørger for fem straffekast. Bom i andre trekker ned.

Håvard Tvedten

Karakter: 3

Skudd/mål 0/0

Kom inn midtveis i andre for Marius Riise. Startet med sløv forsvarsjobb som ga scoring, ellers lite involvert. I skyggen av Skjærvold.

Kristian Kjelling

Karakter: 6

Skudd/mål 6/3

Bommet på sin første straffe og sitter ellers på benken i første. Tre fantastiske avslutninger, i tillegg til obligatoriske bom.

Frode Hagen

Karakter: 5

Skudd/mål 5/3

Håpløst første skudd, for deretter å finsikte kanonen. Men ikke i nærheten av prestasjonene mot Kroatia. Blir til tider for ivrig.

Rune Skjærvold

Karakter: 8

Skudd/mål 12/9

Treg start, deretter går formkurven rett i været. Sju av sju mulige fra straffemerket. To flotte spillemål. Hans beste landskamp.

Marius Riise

Karakter: 6

Skudd/mål 4/3

Kontringsspillet bedre enn tidligere, og dermed får Riise brukt styrken sin: farten. Tre mål på fire kontringer er bra uttelling.

Preben Vildalen

Karakter: 3

Skudd/mål 0/0

Startet på benken ettersom Hagen starter i angrep. Får ikke tak på forsvarsspillet denne gangen. Tre utvisninger og rødt tidlig i andre.

Børge Lund

Karakter: 6

Skudd/mål 3/2

Inn for Solberg etter 19 minutter. Bra innspill til Løke. Får sjansen på slutten av andre. To strålende scoringer og setter spikeren i kista.

Sindre Walstad

Skudd/redninger 1/0

Fikk sjansen på et straffekast, uten å lykkes.

Analysen: Glimrende start av Glenn Solberg. Står fram som den store playmakeren. Fantastiske innspill til Løke som er sikkerheten selv. Oppe i 9- 5-ledelse, men så glapp det forsvarsmessig. Omstilte seg etter at Sverige la om forsvarsspillet, før dårlige avslutninger og passivt forsvarsspill fikk fotfeste. Forrykende start på andre omgang. Tre mål i undertall og vips var vi tilbake i ledelsen. Kjelling meldte seg på og Skjærvold var sikkerheten selv på straffer. Solberg og Løke fortsatte storspillet. Så glapp det igjen. Men Norge viste styrke ved å snu motgangen i begge omganger. Knallredninger av Ege da Sverige nærmet seg. Palais des Sport 7e Novembre. 3000 tilskuere