Blind 92-åring slo hole-in-one

Fra 101 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ordene blind og golf høres i utgangspunktet ikke ut som noen vellykket kombinasjon - særlig ikke hvis man er 92 år gammel.

Amerikanske Leo Fiyalko er et hederlig unntak. Ikke bare spiller han golf, nå har han oppnådd det de færreste funksjonsfriske golfspillere opplever gjennom et helt liv: Hole-in-one.

Reuters skriver at Fiyalko har spilt golf i over 60 år - og har sterke sju i handikap. Men sitt livs slag fikk han aldri sett.

- Det var min første hole-in-one, men jeg så det aldri. Jeg prøve bare å legge ballen på greenen, sier han.

Fiyalko er helt blind på venstre øye, og har minimalt syn på det høyre. Ifølge datteren må han sitte sidelengs når han skal se på TV.

Ukentlig spiller han golf med en gjeng veteraner over 70 år. Det minneverdige slaget kom på det femte hullet (101 meter) på Cove Cay Country Club i Florida, og Fiyalko brukte et femmerjern.

Utrolig nok er det andre gang på kort tid at en blind person slår hole-in-one. I august i fjor jublet Sheila Drummond etter lykketreffet på et par 3-hull (122 meter).

- For å slå hole-in-one er man nødt til å treffe greenen, så det handler om litt dyktighet og masse om flaks, sa hun etterpå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer