Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blind 92-åring slo hole-in-one

Fra 101 meter.

(Dagbladet.no): Ordene blind og golf høres i utgangspunktet ikke ut som noen vellykket kombinasjon - særlig ikke hvis man er 92 år gammel.

Amerikanske Leo Fiyalko er et hederlig unntak. Ikke bare spiller han golf, nå har han oppnådd det de færreste funksjonsfriske golfspillere opplever gjennom et helt liv: Hole-in-one.

Reuters skriver at Fiyalko har spilt golf i over 60 år - og har sterke sju i handikap. Men sitt livs slag fikk han aldri sett.

- Det var min første hole-in-one, men jeg så det aldri. Jeg prøve bare å legge ballen på greenen, sier han.

Fiyalko er helt blind på venstre øye, og har minimalt syn på det høyre. Ifølge datteren må han sitte sidelengs når han skal se på TV.

Ukentlig spiller han golf med en gjeng veteraner over 70 år. Det minneverdige slaget kom på det femte hullet (101 meter) på Cove Cay Country Club i Florida, og Fiyalko brukte et femmerjern.

Utrolig nok er det andre gang på kort tid at en blind person slår hole-in-one. I august i fjor jublet Sheila Drummond etter lykketreffet på et par 3-hull (122 meter).

- For å slå hole-in-one er man nødt til å treffe greenen, så det handler om litt dyktighet og masse om flaks, sa hun etterpå.

SJELDENHET: Det er de færreste golfere forunt å slå hole-in-one i løpet av en lang karriere. Leo Fiyalko greide bragden i en alder av 92. Foto: AP
SJELDENHET: Det er de færreste golfere forunt å slå hole-in-one i løpet av en lang karriere. Leo Fiyalko greide bragden i en alder av 92. Foto: AP Vis mer

Oddsen for at en amatør skal greie kunststykket er ifølge magasinet GolfDigest 1/12.750.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media