Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Blind» bueskytter med på å sette verdensrekord

Sør-Koreaner knuste også sin personlige rekord under OL.

REGISTRERT SOM BLIND: Im Dong-hyun lar ikke svekket syn stoppe ham i jakten på rekorder. Foto: REUTERS/Suhaib Salem/NTB scanpix
REGISTRERT SOM BLIND: Im Dong-hyun lar ikke svekket syn stoppe ham i jakten på rekorder. Foto: REUTERS/Suhaib Salem/NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Han kan knapt lese de store tallene som framvises på en optiker-test, men fra en avstand på 70 meter makter likevel Im Dong-hyun å treffe den lille gule ringen som er i midten av blinken.

Nå har den «blinde» 26-åringen smadret verdensrekorden sammen med to andre Sør-Koreanske bueskyttere i lagkonkurransen under OL, melder The Guardian. I lagkonkurransen oppnådde Dong-hyun, Kim Bubmin og Oh Jin-hyek 2087 poeng, noe som er en forbedring av verdensrekorden med 18 poeng.

Dong-hyun knuste også sin egen individuelle rekord med å score 696 poeng med 72 piler. Hans tidligere rekord var 693. (Maks poengsum du kan oppnå med én pil er 10).

VERDENSREKORDHOLDERE: Im Dong-hyun, Kim Bubmin og Oh Jin-hyek knuste den gamle verdensrekorden med 18 poeng. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/NTB scanpix
VERDENSREKORDHOLDERE: Im Dong-hyun, Kim Bubmin og Oh Jin-hyek knuste den gamle verdensrekorden med 18 poeng. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/NTB scanpix Vis mer

Det er mildt sagt imponerende av en bueskytter som scorer 20/100 og 20/200 på henholdsvis høyre og venstre øye under synstester.

Han har også tidligere vunnet OL-gull i både Aten (2004) og Beijing (2008).

Den norske bueskytteren Bård Nesteng innledet OL med 21.-plass i den samme individuelle konkurransen. Han fikk 669 poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media