Blind klar for United

- Det er en stor ære.

KLAR: Den nederlandske klubben Ajax og Manchester United bekrefter at Daley Blind melder overgang til Premier League-klubben. Foto: AFP PHOTO / ANP / ROBIN VAN LONKHUIJSEN / NTB Scanpix
KLAR: Den nederlandske klubben Ajax og Manchester United bekrefter at Daley Blind melder overgang til Premier League-klubben. Foto: AFP PHOTO / ANP / ROBIN VAN LONKHUIJSEN / NTB ScanpixVis mer

Den nederlandske klubben Ajax og Manchester United bekrefter at Daley Blind melder overgang til Premier League-klubben

Allerede på lørdag ble det klart at Ajax skulle ha godtatt et bud på rundt 155 millioner kroner. Mandag ble overgangen fullført, ifølge Manchester Uniteds hjemmeside.

- Det er en stor ære å signere for Manchester United, sier Blind til hjemmesiden.

Van Gaal-favoritt Nederlenderen kan spille både venstreback og defensiv midtbanespiller. 24-åringen var en av United-manager Louis van Gaals mest betrodde menn under sommerens fotball-VM. Han har også vært trener for den nye United-spilleren i Ajax.

- Louis van Gaal er en enormt begavet trener. Jeg har jobbet med ham i Ajax og også for det nederlandske landslaget, og jeg kan ikke vente med å starte å jobbe med han i verdens største klubb.

Den nederlandske manageren er også glad for å bli gjenforent med spilleren som ble årets spiller i Nederland forrige sesong.

- Jeg er glad for at Daley har signert for klubben. Han er en veldig intelligent og allsidig spiller som kan spille i mange posisjoner, sier van Gaal.

Brukt over en milliard United har fra før kjøpt Luke Shaw, Marcos Rojo, Ander Herrera og Angel di Maria. Superspissen Radamel Falcao skal også være svært aktuell for en overgang til den engelske toppklubben.

Rødtrøyene har brukt over 1,3 milliarder kroner på nye spillere de siste månedene.

 (©NTB)