Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blind mann i 162 km/t på ski

- Du må ha et snev av galskap, sier Kevin.

(Dagbladet.no): Det er langfredag 2006. I franske Les Arcs suser engelske Kevin Alderton nedover fjellsida i 162,4 kilometer i timen.

Kevin ser ikke hvor skiene bærer ham. Han blir geleidet via høytalere inne i hjelmen. 34-åringen har seks prosent synsevne.

Fartsmålingen sikrer ham verdensrekorden i speedskiing for en blind person.

- Et snev av galskap

Den tidligere soldaten fikk øynene ødelagt da han forsøkte å stoppe en gjeng i å angripe en kvinne i London for åtte år siden.

Men Kevin Alderton vil presse grensene for hva han kan yte. Og han innrømmer at det ikke er riktig klokt det han driver med.

- Du må ha et snev av galskap i deg for i det hele tatt å forsøke noe slikt som dette, sa han før forsøket ifølge BBC.

- Verdens sprøeste

Kevin har en egen hjemmeside - «No sight, no fear» (Intet syn, ingen frykt) - der han forteller om sitt prosjekt:

- Jeg etterstreber å bli verdens sprøeste synshemmede ekstremskiløper, skriver han.

Og så langt virker det som han ligger godt an:

- Slik jeg ser det, unnskyld uttrykket, sitter frykten i hodet. Og vi er kapable til å hjøre hva som helst her i verden om vi bestemmer oss for det, så heng på for tidenes tur, hold på hatten, tennene og fornuften - om du kan, oppfordrer Kevin Alderton.

• Se video av Kevin hos BBC.

- ET SNEV AV GALSKAP: Kevin Alderton var en lidenskapelig skiløper før han mistet synet. Det er han fortsatt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling