Blind sjakkspiller anklages for juks etter 298 «utrolige» trekk. - De må gjerne teste meg

Anmeldes, men selv er han sikker på å bli frikjent.

BLIND. Hortensmannen Stein Bjørnsen har hatt enorm framgang som sjakkspiller. Han er blind og er avhengig av tekniske hjelpemidler. Nå sås det tvil om utstyret. Foto: privat.
BLIND. Hortensmannen Stein Bjørnsen har hatt enorm framgang som sjakkspiller. Han er blind og er avhengig av tekniske hjelpemidler. Nå sås det tvil om utstyret. Foto: privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En NRK-kommentator, en sjakkdommer og en journalist har rapportert inn funn mot den blinde sjakkspilleren Stein Bjørnsen.

Oppsiktsvekkende resultater det siste året har fått flere i sjakkmiljøet til å reagere.

Selv truer Bjørnsen med et rettslig etterspill.

Trygg på frikjennelse - Jeg er helt trygg på at jeg blir frikjent. Dette har skadet meg personlig og vil alltid hefte ved meg. Det må få konsekvenser for de involverte, sier Stein Bjørnsen til Dagbladet.

Det syder i det norske sjakkmiljøet og på sosiale medier, etter at påstandene om juks under en turnering på Fagernes kom til overflaten.

VG omtalte påstandene om juks, og at Stein Bjørnsen slo tilbake mot påstandene 5. januar.

Etter det har sentrale personer i sjakkmiljøet innrapportert sine mistanker, og sendt formulerte klager til Norges Sjakkforbund og til FIDE.

Sjakkdommer Pål Nordquelle forteller til Dagbladet at saken er trist og slett ingen gladsak. Han sier at mistanken først oppsto under en landsdelsturnering i 2014.

Ikke til Skavlan - Det er leit at han ikke er blitt avslørt før. Men nå måtte vi gjøre noe. Vi diskuterte det grundig. Det var et tungt argument å forhindre at han for eksempel havnet på «Skavlan», sier Nordquelle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer