- Blinde kan se at jeg blir forskjellsbehandlet

Austin mener norsk fotball kan si farvel til Europa om det fortsetter. Se video og døm selv.

(Dagbladet): Rodolph Austin pådro seg sitt fjerde og femte gule kort på ti kamper da han ble utvist mot Aalesund i helga, og fikk kritikk for spillestilen i TV 2s fotballstudio etterpå.

- Du ser satsingen hans, det er helt vanvittig. Du skal være tøff i jevne dueller, men ikke hoppe inn sånn, neste gang kan han skade noen, sa Daniel Nannskog etter å ha sett et sammendrag av jamaicanerens gule kort hittil i år.

Svensken fikk støtte av Henning Berg og de andre i at taklingene til Brann-tøffingen er for uvørne, selv om alle mente det var strengt å gi gult kort i den første situasjonen på Color Line stadion.

Dommersjef Rune Pedersen sier likevel til BT at også han mener Brann bør prøve å gjøre noe med Austins spillestil.

- Jeg har ikke fått sett så nøye på Austins kort mot Aalesund, og ikke fått lest rapporten, men når man har fått fem gule, er det kanskje et tegn på at man er for tøff. Da tror jeg heller at klubben og Austin må se på hans spillestil, sier Pedersen.

Forskjellsbehandling?
Brann-trener Rune Skarsfjord antydet etter tapet for Aalesund at Austin får lettere kort i Tippeligaen, og sa blant annet at «dommerne har nok hatt sine møter».

Det avviser dommersjefen.

- Vi er veldig opptatte av ikke å være forutinntatte. Selvsagt forbereder vi dommerne på lagene de skal dømme og spillestilen deres, men jeg kan garantere at ingen har en agenda mot Austin, sier Rune Pedersen til BT.

Må jobbe med timing
TV 2-ekspert Henning Berg er enig med Skarsfjord i at Austins første gule kort mot Aalesund var billig, men mener det fort er unntaket denne sesongen.

- Austin har en kraft i taklingene som er veldig bra når timingen er god, men utfordringa kommer når den ikke er det, sier Berg til Dagbladet.

- For to år siden så vi litt den samme tendensen, timingen var dårlig, og taklingene var farlige. I fjor var det en mer disiplinert Austin, og da var han Branns beste spiller sammen med Kim Ojo. I år er vi nok litt tilbake til gamle synder, og Austin var svært heldig som ikke fikk direkte rødt eksempelvis på Lerkendal, sier den tidligere Manchester United-hardhausen.

Berg tror ikke dommerne er ute etter Rudolph Austin, men at de ser etter hvor knottene hans er, og hvor farefullt spill det er snakk om.

- Det skal sies at det ofte kan se farligere ut enn det er på grunn av farten han kommer med, men jeg syns ikke han har fått mange billige kort. Han blir også for ivrig mot Aalesund i den situasjonen som fører til det andre gule. Da vet han at han har gult fra før, gjør egentlig en strålende forsvarsjobb i situasjonen mot Barrantes, men så bruker han armene og pådrar seg rødt, sier han.

Galskap
Austin selv ville ikke snakke med pressen etter kampen i frykt for å si noe dumt, men snakket med klubbens egen tv-kanal.

Der underbygger han Rune Skarsfjords tanker om at han blir forskjellsbehandlet.

- Dette er en forferdelig følelse. Jeg vet ikke hva man skal gjøre i norsk fotball for å unngå gult kort, sier Austin.

- Det er galskap. Når du ser på det første gule kortet - jeg traff ballen og skjønner ikke hvorfor jeg får det. I den andre situasjonen bare står jeg der, og blir sendt av. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, sier Austin.

Overfor BA i dag er han enda krassere.

- Til og med de blinde kan se at jeg blir behandlet annerledes. Jeg spiller for å vinne, og vil vinne hver ball - og jeg kommer ikke til å smiske med dommere for at de skal slutte å gi meg røde kort. Hvis det er slik fotball skal spilles i Norge, så er det bare å si farvel til at norsk fotball skal hevde seg i Europa, sier Austin.

Henning Berg er enig med Rune Pedersen i at det er Austin som er nødt til å justere seg.

- Men jeg er helt sikker på at Brann og Rune Skarsfjord har en god dialog med ham, og han har jo vist tidligere at han har rettet seg inn. Han er en viktig spiller for Brann, og de trenger ham på banen, sier Berg til Dagbladet.

Brann må uansett klare seg uten midtbanespilleren i morgendagens kamp mot Fredrikstad.