Blink av jeger Steira

Kristin Størmer Steira klasket til og skøytet seg inn som VM-håp. Hun avgjorde dagens stafett til Norges fordel.

Innsatsen ga henne anerkjennelse også internasjonalt:

Størmer Steira parkerte en så god skøyteløper som Evi Sachenbacher på tredje etappe.

Den norske studenten hadde også beste tid, og slo Kristina Smigun med to tideler!

- Jeg prøvde å gå uten å stresse fra start. Det har vært et problem for meg tidligere at jeg er blitt for ivrig. Denne gangen gikk det fint, og jeg er veldig fornøyd med dagen, sier Størmer Steira til NTB.

Vibeke Skofterud holdt følge med teten på åpningsetappen, mens Hilde Gjermundshaug Pedersen hektet av Tyskland på den andre.

Tana-jenta prikket blinken med sin 5-kilometer. Ingen kunne følge henne. Forspranget økte og økte, og det ga Marit Bjørgen en lett oppgave mot slutten.

Størmer Steira er treffsikker også utenfor skisporet. Hun debuterte som rypejeger i ung alder, og skyter fortsatt etter viltfugl.

Viktig debatt

Søndagens norske gjennombruddsnavn har alltid vært fjærlett. Hennes navn ble dratt inn i slankedebatten nylig.

- For jenter i ung alder vil det alltid være snakk om kroppsfiksering - enten de går på ski eller spiller håndball. Det er viktig for langrennssporten å fokusere på at de beste er løpere med muskler. På sikt er det også slik jeg ønsker å være. Utover det har jeg ikke tenkt så mye på det.

- For meg vil styrketrening for overkroppen ha førsteprioritet når denne sesongen er over. Der må jeg innstille meg på en del hardt arbeid, sier Størmer Steira.

Rollemodell

Landslagstrener Svein Tore Samdal ser lyst på Steiras utviklingsmuligheter.

- Hun er jo bare ei lita jente på 22 år, og går veldig fort for alderen. På sikt bør de lange skøyterennene være ideelle, men hun henger jo godt med i klassisk også, sier Samdal.

Vevre Størmer Steira kan bli et sterkt VM-kort allerede i Oberstdorf neste vinter.

Før det må hun innstille seg på tøff styrketrening. - Hun mangler en del muskelstyrke. Det er på det området hun har mye å hente. Motoren hennes er forholdsvis unik. Teknisk bruker jeg henne som rollemodell i laget. Hun går perfekt i slake motbakker, sier Samdal.

Så godt at OL-vinner Tyskland ble helt avkledd.

(NTB-Espen Hartvig)

<B>DRO SEIREN I LAND:</B> Størmer Steira parkerte Evi Sachenbacher på tredje etappe.