Blink for Martinus og Wenche-Linn

TOOWOOMBA (Dagbladet): Martinus Grov (25) er klar for sitt tredje OL. Men denne gangen er det litt annerledes. Samboer Wenche-Linn Hess (25) er også kvalifisert. Og ikke nok med det - Wenche-Linn er fem måneder på vei med bueskytterparets første arving.

- Litt spesielt, klart det er det, sier Martinus.

- Men selvsagt er det stas. At Wenche-Linn er med og at hun også er gravid, gir meg noe annet enn bare bueskytingen og tenke på, sier Martinus, og fortsetter:

- Jeg merker på meg sjøl at jeg er roligere, mer harmonisk enn jeg har vært tidligere. Under Barcelona-OL i 1992 holdt han på å gjøre det helt store, men tapte en uhyre dramatisk kvartfinale. I Atlanta gikk det ikke fullt så bra. Og fra å ha vært ener på verdensrankingen for noen år siden, har han falt ned til 32. plass.

Men nå begynner pilene å gå dit de skal igjen. Ikke bare Amors.

- Jeg har skutt bedre i sommer enn på lenge, sier Martinus.

Ro og fokus

Han utelukker ikke at fulltrefferen med Wenche-Lill er en av årsakene. - Det gir i alle fall ro og noe annet å fokusere på, sier han. - Skytinga i sommer og også her borte på pre-campen har gitt meg grunn til optimisme. Jeg tror det er muligheter.

- Hva er muligheter?

- Medalje, sier Wenche-Linn. - Det er det han har lyst på. Og han er god nok til det også, den dagen alt stemmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil ha vind

På egne vegne er ikke Wenche-Linn like optimistisk.

- Det går fint nå, men jeg fikk trent lite de tre første månedene av graviditeten. Da var jeg kvalm og hadde de vanlige plagene, forklarer den vordende mor.

- Men det er lov å håpe, og jeg håper i alle fall på Martinus. Han har kapasiteten.

- Kanskje, sier den stødige vestlendingen.

- Det er kanskje 30 stykker som kan vinne, det er veldig mange gode skyttere med i år. Men blir det litt vind, og jeg har dagen, er alt mulig.

- Hvorfor ønsker du deg vind?

- Jeg tror jeg er litt bedre til å bedømme vind enn en god del andre. Han er ikke vokst opp på Vestlandet for ingen ting.

AMORS PILER: Norges bueskytterhåp Martinus Grov (25) kjenner forventningsfullt på magen til sin OL-deltakende samboer Wenche-Lill Hess (25).