Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blink for Martinus og Wenche-Linn

TOOWOOMBA (Dagbladet): Martinus Grov (25) er klar for sitt tredje OL. Men denne gangen er det litt annerledes. Samboer Wenche-Linn Hess (25) er også kvalifisert. Og ikke nok med det - Wenche-Linn er fem måneder på vei med bueskytterparets første arving.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Litt spesielt, klart det er det, sier Martinus.

- Men selvsagt er det stas. At Wenche-Linn er med og at hun også er gravid, gir meg noe annet enn bare bueskytingen og tenke på, sier Martinus, og fortsetter:

- Jeg merker på meg sjøl at jeg er roligere, mer harmonisk enn jeg har vært tidligere. Under Barcelona-OL i 1992 holdt han på å gjøre det helt store, men tapte en uhyre dramatisk kvartfinale. I Atlanta gikk det ikke fullt så bra. Og fra å ha vært ener på verdensrankingen for noen år siden, har han falt ned til 32. plass.

Men nå begynner pilene å gå dit de skal igjen. Ikke bare Amors.

- Jeg har skutt bedre i sommer enn på lenge, sier Martinus.

Ro og fokus

Han utelukker ikke at fulltrefferen med Wenche-Lill er en av årsakene. - Det gir i alle fall ro og noe annet å fokusere på, sier han. - Skytinga i sommer og også her borte på pre-campen har gitt meg grunn til optimisme. Jeg tror det er muligheter.

- Hva er muligheter?

- Medalje, sier Wenche-Linn. - Det er det han har lyst på. Og han er god nok til det også, den dagen alt stemmer.

Vil ha vind

På egne vegne er ikke Wenche-Linn like optimistisk.

- Det går fint nå, men jeg fikk trent lite de tre første månedene av graviditeten. Da var jeg kvalm og hadde de vanlige plagene, forklarer den vordende mor.

- Men det er lov å håpe, og jeg håper i alle fall på Martinus. Han har kapasiteten.

- Kanskje, sier den stødige vestlendingen.

- Det er kanskje 30 stykker som kan vinne, det er veldig mange gode skyttere med i år. Men blir det litt vind, og jeg har dagen, er alt mulig.

- Hvorfor ønsker du deg vind?

- Jeg tror jeg er litt bedre til å bedømme vind enn en god del andre. Han er ikke vokst opp på Vestlandet for ingen ting.

AMORS PILER: Norges bueskytterhåp Martinus Grov (25) kjenner forventningsfullt på magen til sin OL-deltakende samboer Wenche-Lill Hess (25).